Boomverzorging in Havelte

Het Nederlandse weer kan soms behoorlijk onstuimig zijn. De afgelopen jaren hebben verschillende stormen voor de nodige omgevallen bomen en afgescheurde takken gezorgd. Hebben de bomen in jouw tuin een flinke tik gekregen, waardoor er nu acuut gevaar dreigt? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Wij zijn dé specialist voor boomverzorging in Havelte en omstreken.

  • ETW gecertificeerd boomverzorgingsbedrijf
  • Een goed resultaat zonder dat je met de rommel achterblijft
  • Veilig en verantwoord te werk gaan is onze prioriteit

Waarom een boomverzorgingsbedrijf inhuren?

Met gebruik van een hoogwerker worden meerdere bomen netjes gesnoeid

Sta je wel eens naar de bomen in je achtertuin te kijken dat de gedachte bij je opkomt: “die overhangende tak kan ik prima zelf afzagen”? Misschien heb je nog een kettingzaag in de schuur liggen die je jaren geleden cadeau hebt gekregen. Ladder erbij en zo gepiept, toch?

 

Laten we maar direct duidelijk maken dat dit géén goed idee is. Boomverzorging is een gevaarlijk beroep. Een ingreep lijkt misschien onschuldig, maar komt altijd met de nodige risico’s. Een tak kan tijdens het zagen scheuren en direct gevaar opleveren voor jou en je omgeving. Neem daarom nooit onnodig risico, maar huur ons in. Wij hebben de kennis, expertise en het materiaal dat nodig is om jouw bomen de specialistische zorg te bieden die nodig is. Wij staan voor je klaar.

 

Wij zijn CB Boomverzorging en Groenprojecten

Met jarenlange ervaring en vele succesvol afgeronde klussen op onze naam, zijn wij jouw specialist voor boomverzorging in Havelte en omstreken. Ons boomverzorging bedrijf is gevestigd in het Drentse Elp. Vanuit hier nemen wij klussen in heel Drenthe en Noord-Nederland aan. Dankzij een gemotiveerd team en het juiste gereedschap brengen we elke klus tot een mooi eind.

 

Wij werken veilig en verantwoord met aandacht voor wat de boom nodig heeft en de omgeving. We bespreken onze werkzaamheden altijd in overleg met de klant en zorgen ervoor dat je zo min mogelijk overlast ervaart. Het versnipperen van takken, afvoeren van restmateriaal en het opruimen van de werkplek nemen wij op ons. Zo kun jij met een gerust hart toekijken hoe we de bomen in je tuin opfrissen of weghalen.

 

Veilig en verantwoord werken met het ETW certificaat

Boomverzorging komt altijd met de nodige risico’s. Daarnaast is het belangrijk dat werkzaamheden zorgvuldig worden gepland en uitgevoerd om zo schade aan de directe omgeving te voorkomen. Kies daarom voor de zekerheid van een ervaren boomverzorger. Wij werken altijd volgens de strengste veiligheidseisen en stemmen onze werkzaamheden volledig af op de wensen van de klant. Zo kunnen we veilig en stapsgewijs te werk gaan.

 

Onze verantwoorde manier van werken wordt bevestigd door ons ETW-certificaat (European Tree Worker certificaat). Dit certificaat wordt in heel Europa gezien als de standaard binnen internationale boomverzorging. Het getuigt van diepgaande kennis van boomverzorging en veiligheidsaspecten die eraan verbonden zijn. Om dit certificaat te bemachtigen hebben onze boomverzorgers zich moeten bewijzen aan de hand van strenge veiligheidseisen. Daarnaast moet het certificaat elke drie jaar opnieuw behaald worden. Zo garanderen we dat de kwaliteit van ons vakmanschap optimaal behouden blijft.

 

Het allround boomverzorgingsbedrijf in Havelte

In theorie onderhouden bomen zichzelf. Toch kunnen ze hier vaak wat hulp bij gebruiken. Zeker als je wilt dat je tuin er netjes bij ligt en de bomen wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken. Laat daarom het onderhoud van bomen over aan ons. Wij helpen jou met het alle verschillende takken binnen de boomverzorging. Ontdek wat we allemaal doen en hoe we jou van dienst kunnen zijn.

 

Ben je op zoek naar een bedrijf voor boomverzorging in Drenthe, dan staan wij voor je klaar! Zo zijn wij werkzaam door heel Drenthe dus voeren ook boomverzorging in Eelde en boomverzorging in Zuidlaren uit.

 

Bomen kappen, verwijderen en rooien

De stam van een vakkundig gekapte boom ligt naast de stobbe

Wanneer een boom dusdanig ziek is dat deze niet meer te redden is, dan zit er nog maar één ding op: de boom kappen. Wanneer dit het geval is, dan is het belangrijk dat het verwijderen van de boom zorgvuldig en gecontroleerd gebeurt. Aan bomen kappen zijn namelijk altijd risico’s verbonden. Wij zorgen voor een verantwoorde en veilige verwijdering van elke boom.

 

Hierbij maakt het niet uit of het om een kleine, vrijstaande boom gaat of een grote boom die ingesloten staat tussen uw woning en de schuur. Door klimtechnieken toe te passen en takken gecontroleerd te laten zakken, zorgen we voor een mooi eindresultaat.

 

Bomen snoeien

Hangen er meerdere lange takken boven de oprit waar je elke dag je auto parkeert? Dan geeft dit geen fijn gevoel. Niet alleen heb je een hoop blad op je auto, de kans dat een tak breekt en op je auto landt is aanzienlijk. Dit is slechts een van de vele redenen waarom je ervoor kiest om bomen te laten snoeien. Daarnaast kun je ook een boom laten snoeien om de vorm terug te brengen of om dood hout te laten verwijderen.

 

Wat de reden voor het snoeien ook is, je bomen zijn in goede handen bij onze ervaren boomverzorgers. Afhankelijk van de situatie en de directe omgeving kunnen we een boom snoeien met behulp van klimtechnieken of door een hoogwerker te gebruiken. We bespreken de mogelijkheden graag met jou samen. Bij ons krijg je altijd een aanpak op maat met een goed resultaat.

 

Het knotten van bomen

Heb je een of meerdere wilgen in je tuin? Dan is het belangrijk dat deze om de 3 a 4 jaar zorgvuldig worden geknot. Bomen knotten is een speciale snoeitechniek die wordt toegepast bij zogenaamde knotbomen. Naast de bekende knotwilg wordt ook de gewone es tot de knotbomen gerekend. Tijdens knotten worden de takken van een boom volledig teruggesnoeid tot de stam. Vervolgens kunnen de takken in de jaren die volgen weer uitgroeien. Daarna wordt het proces herhaald. Door bomen te knotten, voorkom je dat de takken te lang en te zwaar worden voor de boom om te dragen.

 

Inspectie en advies

Net als ons zijn bomen vatbaar voor ziektes. Het is dan ook belangrijk dat je de bomen in je tuin regelmatig laat controleren. Zaken als dood hout, rare vlekken, houtrot en de aanwezigheid van spechten in de boom kan erop wijzen dat er iets mis mee is. Wanneer wij langskomen voor inspectie en advies voeren we een grondige boomcontrole uit. Op basis hiervan adviseren we over een plan van aanpak. Dit doen we altijd in overleg, zodat je volledig zeggenschap hebt over wat er met je boom gebeurt.

 

Nieuwe bomen planten

Boomverzorging is meer dan alleen zagen, snipperen en frezen. Het betekent ook nieuw leven creëren en jonge boompjes planten. Het planten van een nieuwe boom klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. Je moet rekening houden met de temperatuur, de diepte van het gat, de hoeveelheid water en meer. Wil je zeker weten dat je nieuw gekochte boom een goede start maakt? Kies dan voor zekerheid en laat je boom vakkundig en snel planten door ons team. Wij verzorgen het planten inclusief nazorg.

 

Kies ook voor professionele boomverzorging in Havelte

Een omgevallen boom wordt professioneel en vakkundig opgeruimd door een van de boomverzorgers van CB Boomverzorging en Groenprojecten

Van snoeien en knotten tot aan kappen van bomen, wij draaien er onze hand niet voor om. Dankzij onze jarenlange ervaring, uitgebreide kennis, een gemotiveerd team en professioneel gereedschap, zijn wij het boomverzorgingsbedrijf voor jouw al je boom gerelateerde vraagstukken. Vanuit onze hoofdlocatie in Elp zijn we werkzaam in heel Drenthe, dus ook bij jou in Havelte. Vraag daarom vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan. Dan komen we graag bij je langs.