Kastanje bloedingziekte

Zit jouw paardenkastanje midden in het groeiseizoen en komt er een stroperige bruine vloeistof uit de bast? Dan is de Kastanje bloedingziekte om de hoek komen kijken. Onder de bloedingsplaatsen sterft het weefsel af en treedt na verloop van tijd rotting op. CB Boomverzorging & Groenprojecten kan jou als gecertificeerd European Treeworker voorzien van deskundig advies. Wij zorgen ervoor dat jouw boom op eigen kracht kan herstellen.

Zieke bomen behandelen en gezonde bomen versterken

Kastanje bloedingsziekte is een ziekte die voorkomt bij de paardenkastanje. Het wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd Pseudomonas syringae en kan leiden tot de dood van de boom. De ziekte is aanwezig in de kleine gaatjes en scheurtjes in de schors van de paardenkastanje. Het lijkt er dan op dat de boom bloed. Er verschijnen bruine vlekken op de stam, waardoor deze weg rot. Om Bomen verwijderen te voorkomen en ze te redden van de ziekte is een effectieve behandeling dus erg belangrijk.

 

Hoe kun je de Kastanje bloedingziekte herkennen?

De paardenkastanje ziekte nestelt zich in de boom in de cellen die voor het transport van voeding zorgen. Zo raken die cellen verstopt, waardoor de sapstroom door de bast vermindert. Maar hoe kun je deze boomziekte herkennen?

  • Roestbruine vlekken op de stam
  • Uit de vlekken komt een stroperige vloeistof
  • De bast gaat onder de vlekken rotten
  • Na de zomer drogen vlekken uit tot ruwe, zwarte korsten
  • De boom vertoont bastscheuren

De kastanjeziekte laat een opeenvolging van symptomen zien. Op de stam verschijnen roestbruine vlekken. Deze verspreiden zich snel over de hele stam. Uit de vlekken komt een vloeistof; de boom 'bloedt' als het ware. Het vocht is eerst helder maar verkleurt snel naar donkerbruin en wordt stroperig. Daarna gaat de bast onder de vlekken rotten en sterft uiteindelijk af. CB Boomverzorging kijkt graag samen met jou naar wat de mogelijkheden zijn voor jouw zieke paardenkastanje.

 

Zo kan de paardenkastanje ziekte worden geremd

De boomverzorgers zullen een boomcontrole uitvoeren. Het herstel van de paardenkastanje kan niet worden gegarandeerd, omdat dit afhangt van de reserves en conditie van de boom. De belangrijkste maatregel is eigenlijk om zowel zieke als gezonde paardenkastanjes zoveel mogelijk met rust te laten. Om gevaar en verspreiding van deze bacterie te voorkomen, kan CB Boomverzorging & Groenprojecten de Bomen snoeien.

 

Aan bedrijven, instellingen en overheden bieden wij ook de mogelijkheid om de bomen jaarlijks door onze specialisten te laten controleren. Zo kunnen we jou helpen de aantasting te beheersen.

 

De kastanje bloedingsziekte laten beoordelen door CB Boomverzorging

Heb jij een Paardenkastanje staan en merk je dat de paardenkastanje ziekte symptomen in jouw boom voorkomen? Wacht dan niet langer en neem contact op met de boomverzorgers van CB.Boomverzorging & Groenprojecten en ontvang advies wat er gedaan kan worden. Als ervaren boomverzorgingsbedrijf nemen we het omgaan met de kastanje bloedingsziekte graag voor je uit handen.

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan op maat of neem contact met ons op. Onze ervaren boomverzorgers geven je graag antwoord op al je vragen.