Gras en kunstgras aanleggen

Heb je altijd al een fraai gazon in de tuin willen hebben? Je kunt ervoor kiezen om in te zaaien of om graszoden te leggen. Inzaaien duurt natuurlijk wat langer , dan wanneer je graszoden aanbrengt. De voornaamste reden om voor grasmatten in plaats van graszaden te kiezen , is omdat je snel een fraai resultaat krijgt. Je hoeft het gras namelijk niet langzaam te laten groeien, maar je hebt meteen al een kant-en-klaar gazon. Daarentegen is het inzaaien van gras wel goedkoper, dan het aanleggen van een gazon met graszoden. Je kunt je keuze ervan af te laten hangen om te bedenken waar je het gras voor wilt gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale grassoorten om op te sporten of spelen, maar er is ook siergras of schaduwgras. Er zijn namelijk ook zaaimixen die je speciaal gebruikt voor een siertuin , of een mix voor intensief gebruik. Een mix van 2 á 3 soorten graszaad, zorgt ervoor dat je tuin beter tegen droogte, hitte en allerlei ziekten en plagen kan.

 

De graszoden die wij leveren zijn van Premium kwaliteit en worden dagelijks vers gesneden, en is een natuurlijk product die met veel passie wordt gekweekt. Met behulp van het juiste grasmengsel en kennis van grasteelt , leveren we graszoden die goed vocht en voeding vasthouden, wat zorgt voor een gazon in topconditie met een diepe , groene kleur. Uiteraard mag je na het leggen van de graszoden er niet direct op lopen. Na 10 á 14 dagen wanneer het gras voor de eerste keer gemaaid word mag je er op lopen. Dan is het goed geworteld en loop je geen deuken meer in je gras.

CB. Boomverzorging en Groenprojecten kan je helpen met het aanleggen van een mooi gazon. Of het nu het inzaaien van gras is of graszoden leggen, onze medewerkers hebben de kennis en ervaring om een mooie gazon te realiseren.

Kunstgras aanleggen.

Een mooi gazon hoeft niet altijd "echt" gras te zijn, maar kan ook kunstgras zijn. Of je nu op zoek bent voor kunstgras in je tuin, op je balkon of op een sportveld, CB. Boomverzorging en Groenprojecten levert voor elke wens een kunstgrasmat.

 

Kunstgras is makkelijk in onderhoud, maar wel een beetje ingewikkeld om aan te leggen. De medewerkers van CB. Boomverzorging en Groenprojecten kunnen alle kunstgrasprojecten, ook met een vreemde bocht of gekke hoek, voor je aanleggen. Je heb dan seizoenenlang plezier van je onderhoudsvrije kunstgrasmat.

Kunstgras is tegenwoordig zoveel meer dan "nep gras". Daarom investeert onze leverancier constant in het ontwikkelen van nieuwe technologieën om innovatieve kunstgrassoorten te produceren. Inmiddels word er kunstgras gemaakt dat niet meer van echt te onderscheiden is. De kleur , vorm en zachtheid wordt steeds beter nagemaakt, zodat kunstgras langer mee gaat , makkelijker te onderhouden is, dus duurzamer is.

De voordelen op een rij.

*Nooit meer bemesten

*Nooit meer onkruid spuiten

*Nooit meer verticuteren

*Nooit meer water geven

*Nooit meer maaien.

Kunstgras voor in de tuin is gemaakt om je een echt tuingevoel te geven. En met je blote voeten op het gras lopen, hoort daar zeker bij. Daarom voelen onze grasmatten lekker zacht aan. Het blotevoetengevoel kan tussen  de matten wel een beetje verschillen. Kort gras voelt bijvoorbeeld iets stekeliger aan dan lang gras.

De  kunstgrasmatten zijn geschikt voor gebruik in de volle zon of juist in de schaduw. Om ervoor te zorgen dat jouw grasmat er zo natuurlijk mogelijk uitziet, is het wel slim om voor zonnige plekken een grasmat te kiezen die juist iets donkerder is. Veel zon zorgt er namelijk voor dat de mat wat lichter oogt. Een mat die van zichzelf al licht van kleur is, kan hierdoor een beetje een onnatuurlijke kleur krijgen. Voor schaduwrijke plekken geldt eigenlijk hetzelfde, maar dan omgekeerd. Hier kan een lichtere kleur juist zorgen voor een meer natuurlijk effect.