Kastanje bloedingsziekte

De Paardenkastanje heeft op dit moment één grote bedreiging : De kastanje bloedingsziekte. Bij deze ziekte lijkt het of de kastanje 'bloed'. Er verschijnen grote bruine vlekken op de stam. Onder de bast rot de stam weg en sterft af. De oorzaak hiervan is een bacterie. Zieke kastanjebomen vormen een bedreiging voor de omgeving. De stam en takken  gaan scheuren vertonen, door sterfte van de bast. Deze takken kunnen door de wind afbreken. Denk je dat jouw kastanje , kastanje bloedingsziekte heeft?

Vraag dan de boomverzorgers van CB.Boomverzorging & Groenprojecten om advies. Zij kunnen jou vertellen of de boom werkelijk ziek is, en welke maatregelen je kunt nemen.

Advies over jouw kastanje?

Wanneer je denkt dat je kastanje ziek is , vraag dan vrijblijvend advies aan bij CB.Boomverzorging & Groenprojecten. Zij kunnen een boomcontrole uitvoeren, om de ziekte  vast te stellen. Helaas is er nog geen bestrijdingsmiddel voor deze ziekte. Takken kunnen een bedreiging vormen voor de omgeving. De kastanje kunt je door CB.Boomverzorging & Groenprojecten professioneel laten snoeien, zodat de dode takken worden verwijderd. Op deze manier word eventuele schade voorkomen.