Bomen kappen in Purmerend

Heb je al jaren last van die ene boom in de achtertuin? Of dreigt een grote boom op een openbare plek om te vallen door stormschade of ziekte? Dan is het kappen van de boom vaak nog de enige optie. CB Boomverzorging & Groenprojecten kan vakkundig bomen kappen in Purmerend. Voor iedere boom bedenken we een passende oplossing zonder dat de omgeving wordt aangetast.

Bomen kappen in Purmerend: waarom?

Bomen spelen een belangrijke rol. Ze geven een plek karakter, kunnen mensen van schaduw voorzien en zijn ook nog eens van belang voor vogels en insecten. Toch kunnen bomen in sommige gevallen een doorn in het oog zijn. Vooral wanneer een boom een slechte conditie heeft, kan het een groot gevaar vormen voor de omgeving. In dat geval wordt eerst gekeken of de problemen kunnen verholpen met bomen snoeien of het uitdunnen van kronen, maar soms is het kappen van de boom nog de enige optie.

 

Het kappen van een boom moet worden uitgevoerd door een specialist met kennis en ervaring. Als je dit zelf gaat doen, kan er snel veel schade worden aangebracht. CB Boomverzorging & Groenprojecten helpt je graag bij het kappen van jouw boom in Purmerend. Zo kan jouw boom op een veilige manier worden verwijderd.

 

Wanneer is een boom kappen in Purmerend de enige optie?

  • Als de boom het zicht belemmert
  • Als de boom een gevaar vormt
  • Als de boom ziek is
  • Als de boom zorgt voor schade aan huis, dakgoten of leidingen
  • Als de boom aanbouw of nieuwbouw in de weg staat

Dat een boom zo snel mogelijk wordt gekapt als het een gevaar voor de omgeving vormt is erg belangrijk. Bomen kunnen bijvoorbeeld scheef groeien of stormschade oplopen, waardoor delen van de boom afsterven, rotten en uiteindelijk afbreken. De boom kan hierdoor zelfs omvallen. Ook bij boomziektes kan een boom zo verzwakken dat deze kan omvallen. Wij kunnen dit door de boom op de juiste manier te kappen voorkomen. Als de boom door storm of ziekte al is omgevallen, kun je CB Boomverzorging ook inschakelen voor bomen verwijderen.

Zo kunnen we jouw bomen kappen

Wat de redenen voor het kappen van een boom ook is, bij CB Boomverzorging kappen we niet zomaar een boom. Zo kijken we bijvoorbeeld eerst of snoeien een betere optie is. Door gevaarlijke takken te snoeien of de kroon uit te dunnen, kunnen vele problemen verholpen worden. Als er geen andere oplossing is, kunnen we op verschillende manieren de boom kappen:

  • Boom klimmend kappen:- Bij het klimmend kappen van de boom wordt van boven naar beneden, tak voor tak afgebroken. Zo kunnen alle delen eenvoudig worden verwijderd. CB Boomverzorging & Groenprojecten beschikt over de juiste technieken en materialen om deze klus op veilige wijze uit te voeren. Wanneer er voldoende ruimte is kunnen de boomverzorgers hierbij ook gebruik maken van een kraan.
  • Boom kappen met vrije val:- Als de boom vrij staat op een open plek en geen schade aan bijvoorbeeld huizen kan aanrichten, kan de boom ook worden gekapt door middel van een vrije val. Wanneer de boom gekapt wordt, wordt het bovengronds verwijderd. De stronk en de wortels blijven dan zitten, deze kunnen later nog worden verwijderd.

 

Moet ik een kapvergunning aanvragen?

Het is belangrijk om te weten dat het kappen van bomen niet altijd vergunningvrij is. Per gemeente verschilt het voor welke bomen je een vergunning nodig hebt en voor welke niet. De boomspecialisten van CB.Boomverzorging & Groenprojecten kunnen je hierbij adviseren. Als je een boom laat kappen zonder de benodigde vergunningen, riskeer je hoge boetes. Alleen als de grond waarop de boom staat jouw eigendom is, kun je een kapvergunning aanvragen.

 

Voor het laten kappen van bomen in Purmerend gelden enkele belangrijke regels. Zo is het kappen van bomen bijvoorbeeld niet toegestaan in het broedseizoen, van half maart tot half juli. Doe je dit in die periode wel, dan kunnen er zware boetes worden opgelegd. De boomspecialisten van CB.Boomverzorging & Groenprojecten kunnen je hierover adviseren.

 

 

Bomen laten kappen in Purmerend door CB Boomverzorging

Hoe mooi bomen ook kunnen zijn, je eigen veiligheid en de veiligheid van je omgeving gaat altijd voor. Hoe eerder de boom gekapt wordt, hoe veiliger het is. CB Boomverzorging & Groenprojecten beschikt over de juiste kennis en ervaring om de boom snel en veilig te kappen. Ons bedrijf is gevestigd in Purmerend, maar wij zijn werkzaam door heel Nederland.

 

Met goede boomverzorging maak je de kans op kappen van jouw bomen een stuk kleiner. Jij bent eigenaar van een boom en dat betekent dat je een wettelijke zorgplicht hebt. Laat dus één keer in het jaar of om de drie jaar een boomcontrole uitvoeren door een professioneel bedrijf. Zo dek je jezelf in wanneer jou boom schade veroorzaakt bij jou in de tuin of bij je leefomgeving. CB Boomverzorging & Groenprojecten is ETW (European Tree Worker) gecertificeerd en gespecialiseerd in alles op het gebied van boomverzorging.

 

 

Meer weten over bomen kappen in Purmerend?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van bomen kappen of boomverzorging in Purmerend voor jouw situatie? Of heb je een vraag over één van onze andere diensten, bijvoorbeeld boomziektes bestrijden? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze ervaren medewerkers geven je graag een passend advies voor alles op het gebied van boomverzorging.