Bomen kappen

Voor het kappen van bomen zijn verschillende redenen.

Verschillende redenen voor het kappen van bomen zijn:

*De boom is ziek

*De boom vormt een gevaar

*De boom belemmerd zicht

*De boom zorgt voor schade aan je huis ,dakgoten of leidingen

*De boom staat aanbouw in de weg

 

Wat de redenen voor het kappen van een boom ook is, we kappen niet zomaar een boom. Misschien is het snoeien van de boom wel een optie. Door gevaarlijke takken te snoeien of de kroon uit te dunnen , kunnen vele problemen verholpen worden.

Helaas is er soms geen andere oplossing om de boom te kappen.

Het is verstandig om het kappen van bomen over te laten aan een professionele boomverzorger. De boomverzorgers van CB.Boomverzorging & Groenprojecten beschikken over de juiste vaardigheden om jou boom op een veilige manier te verwijderen.

Zeker bomen in woonwijken is een specialistische klus. Uiteraard wil je niet dat jouw woning of die van de buren beschadigt worden door het kappen van jou boom. Onze boomspecialisten hebben de kennis en de vaardigheden om jouw boom veilig te kappen. Wanneer er voldoende ruimte is kunnen de boomverzorgers gebruik maken van een kraan. Is dit niet het geval, dan kunnen de boomverzorgers van CB.Boomverzorging & Groenprojecten ook de boom klimmend verwijderen.

 

Met goede boomverzorging maak je de kans op kappen van jou boom kleiner. Je bent eigenaar van een boom , en hebt daarom ook een wettelijke zorgplicht. Dit betekend dat je één keer in het jaar of om de drie jaar een boomcontrole moet laten uitvoeren. Zo dek je jezelf in wanneer jou boom schade veroorzaakt bij jou in de tuin of bij je leefomgeving.

Wanneer de boom gekapt word, word hij bovengronds verwijderd. De stronk en de wortels blijven dan zitten. De stronk kun je decoratief gebruiken, bijvoorbeeld om er een vogelvoederplaats van te maken. Mocht je later de stronk toch weg willen halen , dan kun je de stronk frezen .

Bomen kunnen in principe het hele jaar door gekapt worden. Toch zijn er enkele regels. Het kappen van bomen is niet toegestaan in het broedseizoen. Van half maart tot half juli broeden vogels in de bomen. Ga je dan toch een boom kappen, dan kunnen er zware boetes opgelegd worden. De boomspecialisten van CB.Boomverzorging & Groenprojecten kunnen je hierover adviseren.

Wanneer er een boom gekapt word in de zomer, en de boom staat volop in het blad, is de boom niet alleen zwaarder , maar het is ook moeilijk te zien of er nog vogels in de boom aanwezig zijn.

Kapvergunning

Het kappen van bomen is niet altijd vergunning vrij. Per gemeente verschilt het voor welke bomen je een vergunning nodig hebt en voor welke niet. De boomspecialisten van CB.Boomverzorging & Groenprojecten kunnen je hierbij adviseren. Als je een boom laat kappen zonder de benodigde vergunningen, riskeer je hoge boetes. Een vergunning aanvragen voor het kappen van bomen kan soms maanden duren, houd daar rekening mee.

Bomen kappen

Wil je bomen of een boom laten kappen in Purmerend of omstreken? Neem dan contact op met CB.Boomverzorging & Groenprojecten. Zij zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in het kappen van bomen. Ook als je een omgewaaide boom wilt laten verwijderen of een stronk verwijderen kun je vrijblijvend contact opnemen met onze boomverzorgers.