Park onderhoud

Een mooi park is een aanwinst voor elke gemeente, mits deze goed onderhouden wordt. Het is dus verstandig om hierin te investeren. Park onderhoud zorgt ervoor dat iedereen volop kan blijven genieten van het park en dat ongevallen voorkomen worden. Je kunt door de hoveniers van CB. Boomverzorging & Groenprojecten jouw park laten onderhouden, zodat je zeker weet dat het park er altijd perfect bijstaat.

Voor park onderhoud vind je bij ons een betrouwbare partner

 

Park onderhoud is belangrijk voor de veiligheid

Je park laten onderhouden doe je niet alleen om ervoor te zorgen dat alles er weer mooi uitziet. Al helemaal in een publiek park wil je risico’s tijdig opmerken om gevaarlijke situaties te voorkomen. Rottende takken hoog in een boom, ziektes in bomen of insectenplagen zijn onprettige situaties om tegen te komen als gast in een park. Ook onkruid op grasvelden zorgt voor de nodige irritaties bij mensen die lekker van het zonnetje willen genieten. Park onderhoud ondersteunt dus verschillende belangrijke aspecten van een goed park.

 

Wat is goed park onderhoud?

Goed park onderhoud bestaat uit verschillende onderdelen die in meerdere en mindere mate moeten worden uitgevoerd. Dankzij de ervaring van onze hoveniers zal er weinig overlast zijn tijdens de werkzaamheden. Voor de volgende onderdelen kun je jouw park laten onderhouden:

  • Boomonderhoud: Het onderhouden van bomen is een klus waar veel werk bij komt kijken. Vaak wordt er te laat ingegrepen bij boomverzorging, maar onze hoveniers zorgen ervoor dat al het werk tijdig wordt uitgevoerd.
  • Gazononderhoud: Een goed gazon wordt door veel mensen als prettig ervaren. Om ervoor te zorgen dat iedereen zonder zorgen in de zon kan genieten, wordt ook het gras onderhouden.
  • Plantverzorging: Planten en bloemen zorgen ervoor dat er wordt gewerkt aan de biodiversiteit in het park én laten alles er mooi uitzien wanneer ze in bloei staan. Met goede plantverzorging zullen de planten het beste kunnen groeien en bloeien.

Bij park onderhoud is het belangrijk dat er duidelijke afspraken worden gemaakt. Niet alleen over het werk dat gedaan moet worden, maar ook over de beste momenten waarop dit kan gebeuren. Goede communicatie is daarom erg belangrijk voor ons, waardoor je verzekerd bent van een sterke samenwerking.

 

Boomonderhoud:

Veilig park onderhoud begint bij correct onderhoud van de bomen. Boomonderhoud bevat de meeste verschillende werkzaamheden. Het begint bij boomcontrole, waarbij gekeken wordt naar de gezondheid van de bomen en of er risicovolle takken zijn. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk stormschade ontstaat en dat de bomen gezond kunnen groeien, is bomen snoeien een essentieel onderdeel van de boomverzorging. Daarnaast kunnen we ook bomen planten, bomen verwijderen en de bomen behandelen wanneer ze een ziekte hebben opgelopen. Dankzij de certificaten van onze hoveniers, weten ze precies hoe ze de bomen veilig kunnen verzorgen, zelfs wanneer ze in de top van de boom moeten zijn.

 

Gazononderhoud:

Je park laten onderhouden doe je echter niet alleen voor de bomen. Een mooi gazon verdient een goede knipbeurt, om ervoor te zorgen dat mensen zonder geprikkel kunnen zitten op het gras. Ook voor dieren is het fijner als het gras niet al te hoog staat. Het maaien van grote stukken gras gebeurt snel en wanneer de grond niet te nat of te droog is. Door het strak gemaaide gras, vallen de andere onderdelen van het park ook meer op.

 

Plantverzorging:

Park onderhoud betekent ook dat de bloemen ruimte krijgen om te stralen. Hiervoor moet onkruid verwijderd worden, zodat hun wortels niet worden tegengehouden door planten die er niet eens horen te staan. Ook hebben planten af en toe bemesting nodig, zodat ze weer genoeg voedingsstoffen hebben om te kunnen bloeien. Ook planten moeten af en toe gesnoeid worden, zodat ze niet over de wandelpaden heen groeien. Zo kunnen bijen en andere insecten hun werk doen bij de planten, zonder teveel in de omgeving van de mensen te komen.

 

Je park laten onderhouden doe je door ons professionele bedrijf

 

De voordelen van goed park onderhoud op een rijtje

  • Duidelijke communicatie en afspraken
  • Tijdig onderhoud
  • Risico’s voorkomen
  • De beste verzorging van alle groenvoorzieningen
  • Een prachtig park

CB. Boomverzorging & Groenprojecten is jouw betrouwbare partner

Bij CB. Boomverzorging & Groenprojecten vind je een partner met ervaring in allerlei aspecten van natuurverzorging. Zowel grote als kleine opdrachten worden door onze hoveniers uitgevoerd in heel Nederland. Zowel het park onderhoud als onderhoud van landgoederen en bossen nemen we graag op ons. Daarnaast leggen we ook tuinen aan en zijn we er ook voor kleiner onderhoud. Ben je benieuwd of onze hoveniers jou kunnen helpen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op, dan voorzien wij jou graag van advies.