Sedum daken plaatsen

Het aanleggen van een Sedum dak bied direct resultaat. Met een groen dak verlaag je de temperatuur tot 30 graden. Wanneer het zomers warm is, is het duidelijk te merken. Een groen dak is goed voor de luchtkwaliteit, het filtert fijnstof en geeft zuurstof. Ook stimuleert het de biodiversiteit. Een groen dak zorgt ook voor blije gezichten, want het maakt je uitzicht mooier. Door een vertraagde waterafvoer heb je minder dan 70% wateroverlast. Je kunt subsidie aanvragen bij je gemeente tot wel 50% van de aanschafwaarde.

 

Net als je tuin, heeft een groen dak ook onderhoud nodig. Onderhoud is een groot woord, liefde en aandacht klinkt beter. Want als jij wat aandacht geeft aan je plantjes, dan zie je dat meteen terug. Ze blaken van gezondheid. Onkruid groeit en bloeit in het voorjaar. Daarom moet je de groei van onkruid voor zijn. Je kunt bij het wegtrekken van onkruid  een stukje Sedum meetrekken. Maar geen paniek!! Je legt het Sedum zachtjes terug , want Sedum groeit gemakkelijk weer vast.

 

Wij van CB.Boomverzorging & Groenprojecten snappen dat je er misschien tegenop ziet om zelf een Sedum dak aan te leggen. We kunnen je daar mee helpen. Neem vrijblijvend contact op.