Bomen Snoeien

Bomen die niet gesnoeid worden kunnen op den duur een ongezonde groei krijgen en zelfs gevaren opleveren voor de omgeving. Bomen snoeien is daarom niet alleen belangrijk voor de uitstraling van de boom, maar ook voor de gezondheid en veiligheid. CB Boomverzorging & Groenprojecten is professioneel boomverzorger met voldoende kennis en ervaring en weet precies wat je bomen nodig hebben voor de optimale groei.

Waarom bomen snoeien belangrijk is

Bomen, ze zijn er al zolang als we ons kunnen herinneren en zijn belangrijk voor onze wereld. Ze geven ons zuurstof en bieden schaduw. In principe kunnen bomen zichzelf prima redden om deze voordelen te leveren, maar op sommige vlakken kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Bomen snoeien is één van de werkzaamheden die wij als mens kunnen uitvoeren om de bomen sterk en gezond te houden. Snoeien is niet noodzakelijk, maar toch zijn er een aantal redenen om het te doen:

  • Bomen snoeien zorgt ervoor dat de boom veilig blijft voor zijn omgeving, denk hierbij aan vallende (oude) takken
  • Gesnoeide bomen groeien gezonder, waardoor ze voller en sterker worden
  • Door de bomen te snoeien zijn ze minder vatbaar voor infecties en schimmels
  • Je kunt de bomen in een gewenste vorm snoeien
  • Groeien er vruchten aan de boom? Door de bomen te laten snoeien zal de vruchtopbrengst verhogen

Welke vormen van bomen snoeien zijn er?

Bomen snoeien kan op verschillende manieren en kan ook verschillende redenen hebben. Niet iedere boom heeft dezelfde onderhoudswensen. Het is wel belangrijk dat de boom krijgt wat hij nodig heeft om optimaal te kunnen groeien.

  • Onderhoudssnoei: Tijdens een onderhoudssnoei wordt de boom teruggesnoeid om ervoor te zorgen dat deze gezonder weer verder kan groeien. Door te snoeien blijft de boom sterk, vol en wordt hij minder vatbaar voor boomziektes. Ook kan het de bloei van eventuele vruchten extra stimuleren.
  • Snoeien uit veiligheidsredenen: Ongesnoeide bomen kunnen een gevaar zijn voor de omgeving. Denk hierbij aan vallende takken omdat de takken verouderd zijn of aan een boom die op een ongezonde manier groeit en daardoor sneller om kan vallen.
  • Snoeien voor de vorm van de boom: Met vorm behoudende of begeleidingssnoei kun je de vorm van een boom veranderen/behouden. Hierdoor heeft de boom een mooiere uitstraling.

 

Bomen laten snoeien door een professional

Bij CB Boomverzorging weten we precies wat jouw bomen nodig hebben om sterk en gezond te blijven. Of het nu gaat om grote, hoge bomen of om kleinere fruitbomen, jouw bomen zijn bij ons altijd in goede handen. Je bomen worden gesnoeid met professioneel materiaal, waardoor het snoeien van de bomen eenvoudig en veilig kan worden uitgevoerd.

 

Wil je je bomen laten snoeien door onze boomverzorgers, dan bespreken wij graag de specifieke wensen met je en denken we met je mee over het nodige onderhoud. Op basis hiervan kunnen we bepalen hoe vaak wij langskomen om jouw bomen te verzorgen, dit kan bijvoorbeeld wekelijks, maandelijks of periodiek zijn.

 

Wanneer moeten bomen gesnoeid worden?

Veel mensen denken dat de winter de juiste tijd is om alle bomen te snoeien. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn en is dit grotendeels afhankelijk van het soort boom. ABC-bomen (de Esdoorn, Berk en de Beuk) gaan bijvoorbeeld bloeden als ze niet op het juiste moment gesnoeid worden. De beste snoeiperiode voor deze bomen is van juni tot en met september.

Wij van CB Boomverzorging weten precies wanneer welke boomsoort toe is aan een snoei of onderhoudsbeurt. Heb je hier vragen over of wil je dat wij jouw snoeiwerkzaamheden uit handen nemen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Over CB Boomverzorging

Beschik je zelf niet over de kennis, tijd of zin om je bomen te verzorgen? Dan ben je bij CB Boomverzorging & Groenprojecten aan het juiste adres. Wij zijn expert op het gebied van boomverzorging en kunnen je daardoor uitstekend helpen bij al je onderhoudstaken rondom bomen. Als boomverzorgingsbedrijf zijn wij actief in heel Nederland. Onze boomverzorgers beschikken over de juiste kennis, ervaring en certificaten, waaronder het ETW-certificaat (European Tree Worker). Wij vinden het belangrijk om korte lijnen te hanteren en het leveren van kwaliteit staat bij ons altijd vooraan.

Naast boomverzorging in de vorm van bomen snoeien kun je bij ons ook terecht voor bijvoorbeeld bomen verwijderen en boomziektes bestrijden. Boomverzorging is onze specialiteit, maar wij helpen je ook graag bij het uitvoeren van verschillende hovenierswerkzaamheden, zoals tuinonderhoud en groenonderhoud.

 

Meer informatie?

Heb je vragen over het snoeien van bomen of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen op dit gebied? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder en zorgen ervoor dat jouw bomen krijgen wat ze verdienen (en nodig hebben).