Bomen rooien

Andere plannen voor de inrichting van je tuin?

Je kunt plannen hebben om je tuin anders in te richten.  Waar eerst een boom stond , kun je nu een overkapping willen. Dan kan het zijn dat de boom in de weg staat. Je kunt ervoor kiezen om dan de boom te rooien. Hierbij word de boom zowel boven de grond als onder de grond verwijderd. De stronk en de wortels worden dan verwijderd. Heeft de boom schade opgelopen door storm, en vormt hij een bedreiging voor de omgeving? Dan kun je er ook voor kiezen om hem te laten kappen. Hierbij word de boom afgezaagd en de stronk blijft dan zitten. Het voordeel ervan is dat we niet hoeven te graven in je tuin. Dit scheelt een heleboel tijd. Mocht je er later nog voor kiezen om de stronk te laten verwijderen, dan kan dit altijd.

Meer informatie over bomen rooien?

Waarom een boom laten rooien?

De Boomrooiers van CB.Boomverzorging en Groenprojecten rooien bomen om verschillende redenen.

*Je maakt andere keuzes voor je tuin

*De boom word te groot voor jouw tuin

*De boom is ziek

*De boom geeft overlast zoals weinig zonlicht, zonnepanelen en veel bladverlies

*De wortel beschadigen de bestrating

* De boom heeft stormschade opgelopen en is gevaarlijk

*De boom verdringt andere bomen en/of struiken

 

Wanneer je een boom laat rooien, wordt de boom in zijn geheel verwijderd, zodat je weer ruimte genoeg hebt in je tuin om eventueel een nieuwe boom te plaatsen of om de plek waar de boom verwijderd is , anders in te richten.

 

Kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veiligheid staat voorop bij CB.Boomverzorging & Groenprojecten. Wanneer we een boom gerooid hebben , ruimen we alles netjes op en egaliseren we de plek waar je boom gestaan heeft. Het afval kunnen we versnipperen in de tuin middels onze versnipper service. Uiteraard hoef je hier niet voor te kiezen, we kunnen ook alles netjes afvoeren. Onze boomspecialisten zijn ook inzetbaar op moeilijk te bereiken plekken, zoals tussen een schutting en een tuinhuisje. We rooien alle bomen op een veilige manier, voor onszelf, voor jou en je omgeving, zonder daarbij schade op te lopen. Is de plek moeilijk te bereiken? Dan verwijderen onze boomverzorgers de takken doormiddel van klimtechniek.

Zo word jou boom op een veilige en verantwoorde manier gerooid.

De boomverzorgers van CB.Boomverzorging & Groenprojecten zijn allround medewerkers, zij beschikken over de juiste vakkennis, en kunnen je naast het rooien van bomen ook helpen met boomonderhoud en boomverzorging. Zie jij nu door de bomen het bos niet meer?? Neem dan gerust contact met ons op.