Bosbeheer

Bosbeheer is essentieel om de biodiversiteit gezond te houden. Bij CB. Boomverzorging & Groenprojecten kun je terecht met al je vragen over bosbeheer Ook kun je je veilig en professioneel jouw bosbeheer laten uitvoeren door de boomverzorgers van CB. Boomverzorging & Groenprojecten.

Alles over bosbeheer leer je bij CB. Boomverzorging & Groenprojecten

 

Het belang van bosbeheer

Bosbeheer is prachtig werk om uit te voeren, omdat je bijdraagt aan een complex ecosysteem, maar dan in het klein. Waar bossen op andere plekken in de wereld zichzelf makkelijk kunnen onderhouden en enkel wat ondersteuning nodig hebben, valt dat over Nederlandse bossen niet zo te zeggen. Doordat de meeste bebossing in Nederland is aangelegd, heeft het extra ondersteuning nodig om gezond en sterk te blijven. Daarnaast zijn de meeste bossen in Nederland aangelegd om lekker doorheen te wandelen, waardoor veiligheid voorop staat bij bosbeheer.

 

Verschillende manieren van bosbeheer

We hebben het over bosbeheer wanneer onze hoveniers een perceel met bomen komen onderhouden. Dit kan op seizoensbasis, eens per half jaar of juist regelmatiger gebeuren. Je bespaart een hoop tijd wanneer je het bosbeheer overlaat aan ons professionele team boomverzorgers die allemaal dankzij de beste scholing de juiste certificaten hebben bemachtigd om van jouw boom perceel een mooi bos te maken. Dan kun je op elk moment heerlijk genieten van een veilig en mooi bos.

 

Bosbeheer is een belangrijk onderdeel van onze diensten

 

Wat bosbeheer precies inhoudt

Bosbeheer gaat voornamelijk over boomverzorging. Bomen maken immers het grootste deel uit van een bos. Het is echter ook belangrijk om de planten op de grond en eventuele grasvelden te midden van het bos goed te onderhouden. Onze boomverzorgers en hoveniers weten alles over bosbeheer en kunnen dus gemakkelijk helpen met alle aspecten waar je tegenaan loopt.

 

De juiste boomverzorging

Als je iets moet weten over bosbeheer, dan is dat het belang van ruimte voor de bomen. Om ervoor te zorgen dat de bomen elkaar niet verdrukken, moeten ze tijdig gesnoeid worden. Dit boomonderhoud komt om de hoek kijken wanneer de bomen hoog gegroeid zijn, waardoor dit sowieso specialistenwerk is dat niet zomaar elke boomverzorger kan uitvoeren. Het snoeien van de takken is essentieel om te voorkomen dat rotte takken op iemand kunnen vallen of tijdens een storm flinke schade veroorzaken. Daarnaast is boomcontrole ook essentieel om problemen in de toekomst te voorkomen. Tijdens de controle wordt gekeken of er risicovolle takken zijn die gesnoeid moeten worden of dat de eerste tekenen van boomziekten zichtbaar zijn. Door dit vroegtijdig te signaleren kan het probleem in de kiem gesmoord worden.

 

Ook aandacht voor de grond

Waar veel mensen minder over nadenken als het gaat over bosbeheer is het onderhoud aan de grond. Planten moeten genoeg zonlicht tot zich krijgen en hebben genoeg voedingsstoffen nodig uit de bodem om gezond te blijven. Wanneer de bomen te dik op elkaar groeien, wordt het zonlicht tegengehouden door de bladeren. Het snoeien van bomen helpt dus ook om de planten op de grond te versterken. Daarnaast is het altijd fijn als een grasveld in het bos ook goed onderhouden is. Een picknick in een net gemaaid veld is prettiger dan wanneer de stengels hoog groeien en aan de armen kriebelen. Bosbeheer gaat echt over het volledige onderhoud van alle onderdelen van het bos.

 

Voor wie is bosbeheer bedoeld?

Bosbeheer dat wordt uitgevoerd door de hoveniers van CB. Boomverzorging & Groenprojecten, is voor iedereen die in het bezit is van een perceel waar bomen op geplaatst zijn. Dit kan een bos zijn in handen van de gemeente, een privé bos aan je landgoed of een bos dat onderdeel is van een vakantiepark. Onze boomverzorgers werken veel mee aan grote projecten en kunnen daardoor met vakkundigheid jouw bosbeheer op zich nemen. Als je vragen hebt over bosbeheer dan zullen ze ook altijd klaarstaan met advies, waardoor je zeker weet dat jouw bos er altijd zo goed mogelijk bijstaat.

 


 

CB. Boomverzorging & Groenprojecten voor meer dan alleen je bos

Hoewel onze medewerkers alles weten over bosbeheer, kunnen ze ook helpen met kleinere opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan je bomen laten kappen in Purmerend of je tuinonderhoud in Limburg. Onze hoveniers werken door heel Nederland en denken altijd mee in oplossingen voor jouw vragen rondom je groenvoorzieningen. Wil je zeker weten dat je een goede partner bij je hebt, dan ben je dankzij de certificaten en ervaring van CB. Boomverzorging & Groenprojecten in veilige handen.