Bosonderhoud

Van je bos wil je kunnen genieten zonder je zorgen te maken over de veiligheid. Bomen hebben namelijk het nodige onderhoud nodig om gevaren te voorkomen. Bosonderhoud is dus noodzakelijk en kun je veilig overlaten aan de boomverzorgers van CB. Boomverzorging & Groenprojecten. Door een bos goed te onderhouden, krijgen alle bomen en planten genoeg ruimte om tot bloei te komen en kan iedereen volop genieten van wat de natuur te bieden heeft.

Voor al je soorten bosonderhoud heb je met CB. Boomverzorging & Groenprojecten een goede partner

 

Een prachtig bos vraagt constante aandacht

Wanneer een bos goed onderhouden wordt, komen verschillende bomen, planten en dieren samen om te werken aan de biodiversiteit van het bos. Je bos laten onderhouden bespaart je een hoop tijd, want een bos vraagt de nodige aandacht om gezond te kunnen bloeien. Wanneer je een bosperceel in bezit hebt voor eigen gebruik of als het onderdeel is van bijvoorbeeld een vakantiepark, dan is het belangrijk dat het bosonderhoud op peil is, zodat er geen onveilige situaties ontstaan. De boomverzorgers van CB. Boomverzorging & Groenprojecten helpen graag om jouw bos mooi en veilig te maken.

 

Waarom bosonderhoud belangrijk is

Goed bosonderhoud is essentieel om de gezondheid en veiligheid van het bos te verzekeren. De uitdaging bij bosonderhoud zit in het feit dat gezonde bomen elkaar gaan verdrukken naarmate ze groter groeien. Doordat er bovenin een gevecht ontstaat tussen de takken van alle bomen, verzwakken de bomen zelf én krijgen de planten op de grond te weinig zonlicht om gezond te groeien. Dit zorgt voor een ongezonde leefsituatie voor de groenvoorziening in het bos en daardoor is het ook voor dieren en mensen een minder prettige omgeving om te zijn. Daarnaast kunnen de bomen door het verzwakken ook nog eens flinke takken verliezen die de nodige schade veroorzaken en met ongelooflijk veel ongeluk ook nog eens op een bezoeker kunnen vallen. Een bos onderhouden vraagt dus om het oog van een expert die precies weet wat er nodig is om het bos te versterken.

 

Alle verschillende onderdelen van bosonderhoud

Bij bosonderhoud komen verschillende onderdelen van boomonderhoud aan de orde. Onze boomverzorgers werken onder andere aan:

  • Snoeiwerkzaamheden: Bomen snoeien betekent niet alleen dat de toppen van de bomen uitdunnen, maar ook dat risicovolle takken worden verwijderd en de wandelpaden worden ontdaan van laag overhangende takken.
  • Stormschade herstellen: Na een storm kunnen boomtakken overal verspreid zijn en schade veroorzaken. De probleemtakken en mogelijke omgevallen bomen worden verwijderd en verwerkt.
  • Boomcontrole: Voor de beste boomverzorging moeten de bomen regelmatig gecontroleerd worden. Hierdoor worden ziektes op tijd gespot en krijgen de bomen genoeg tijd om groot en sterk te groeien.

Als jouw bosperceel ook voorzien is van een stuk gras, dan kan ook dit netjes gemaaid worden door onze hoveniers. Ook bij de aanleg van een bosperceel of het verplaatsen van bomen, kun je bij onze experts terecht. Dankzij de constante bijscholing van onze werknemers, zijn onze hoveniers altijd in bezit van alle noodzakelijke certificaten. Daardoor ben jij ervan verzekerd dat jouw bos professioneel onderhouden wordt.

De voordelen van je bos laten onderhouden

Bospercelen onderhouden doen wij met het grootste gemak en daarom levert het jou een hoop voordelen op als je onze boomverzorgers aan het werk zet:

  • Flinke tijdsbesparing
  • Een veilig bos
  • Vakkundige ondersteuning
  • Gezonde bossen waar flora en fauna kunnen floreren
  • In heel Nederland inzetbaar
Jouw bos wordt goed onderhouden door CB. Boomverzorging & Groenprojecten

 

CB. Boomverzorging & Groenprojecten voor al jouw stukjes natuur

Bij CB. Boomverzorging & Groenprojecten ben je aan het juiste adres voor jouw bosonderhoud, maar ook voor het onderhoud van al je andere groenvoorzieningen. Of het nu gaat om het onderhoud van je eigen tuin, een park of simpelweg bomen laten kappen in Purmerend. Onze professionele hoveniers hebben alle nodige certificaten op zak en zijn werkzaam in heel Nederland. Dankzij onze vele jaren ervaring weten wij precies wat er nodig is om van jouw stukje natuur een prachtig pronkstuk te maken. Neem dus vooral contact met ons op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen. We komen graag langs om te zien wat we kunnen doen en helpen graag wanneer je advies nodig hebt.