Boomcontrole

Ben je eigenaar van een boom, dan ben je verantwoordelijk voor een goede gezondheid van je boom en daardoor ook verplicht om goed voor de boom te zorgen. Een een boomcontrole, ook wel boomveiligheidscontrole of VTA is een verplichte controle, en helpt je bij je verantwoordelijkheid voor de boom. Deze wettelijke verplichting , schrijft namelijk voor dat je een boom elke 1 tot 5 jaar zou moeten laten controleren door een gecertificeerde boomverzorger. Dit om jezelf in te dekken bij de verzekering, mocht jouw boom alsnog schade aanrichten of gevaar opleveren. Daarnaast beschik je altijd over een soort 'gezondheidspaspoort' voor je boom. CB.Boomverzorging & Groenprojecten heeft de beschikking over een gecertificeerde European Tree Worker, ook wel ETW ér genoemd, die boomcontroles voor jou kan uitvoeren, zodat jij kunt genieten van een gezonde en veilige boom. Nieuwsgierig geworden? We helpen je graag.

 

 

 

 

Bomen laten controleren? 

Wat is een boomcontrole?

Een boomcontrole is een inspectie, waarbij de boom word gecontroleerd op zijn algehele gezondheid, eventuele gebreken, veiligheid en eventuele risico's. Eigenlijk is een boomcontrole een APK keuring , maar dan voor je boom. Deze inspecties zijn verplicht om elke 3 jaar uit te voeren. Aan de hand van deze inspectie, kun je zien of de boom veilig is, en of het verantwoord is hem te laten staan, of dat het beter is hem te kappen. Jij bent de eigenaar van de boom, dus jij bent als eigenaar verplicht om aan de wettelijke zorgplicht te voldoen. Als je jezelf houd aan de zorgplicht, dan dek je jezelf in waneer een goedgekeurde boom toch overlast of schade veroorzaakt. Om te kunnen bewijzen dat je aan je zorgplicht hebt voldaan , is het belangrijk om de adviezen van de boomveiligheidscontroleur aantoonbaar te kunnen bewijzen , en dat de controle gegevens worden geregistreerd.

 

Wil ji één of meerdere bomen laten controleren om aan je wettelijke zorgplicht te voldoen? CB.Boomverzorging & Groenprojecten kan je hiermee helpen.Wij beschikken over een gecertificeerde  European Tree Worker, die een allround boomverzorger is en een ruime kennis heeft van boomverzorging en boombeheer. Met deze ETW 'er, weet je zeker dat je boom een goede inspectie krijgt met oog voor de veiligheid voor jou en je omgeving. Na de boomcontrole krijg je een rapport met overzicht van de gezondheid van de boom en het eventuele plan van aanpak .Zo heb je altijd een goed overzicht van de gezondheid van jouw bomen. Wil jij een boomcontrole uit laten voeren door de ETW'er van CB.Boomverzorging & Groenprojecten? Neem dan eens contact met ons op.

 

 

 

 

 

Wat controleren we bij een boomcontrole?

Tijdens de controle van jouw boom, controleren we de volgende punten:

* Risicotakken

*Afwijkingen bij de stamvoet en wortels

*Zwammen en schimmels

* Afwijkingen aan de stam

* Wonden en houtrot

 

 

CB.Boomverzorging & Groenprojecten een boomcontrole laten uitvoeren ?

Boomverzorging bestaat uit werkzaamheden aan jou boom , om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft. Door een boomcontrole te laten uitvoeren ben je altijd op de hoogte van de gezondheid van je boom.

De werkzaamheden aan je boom bevatten, bomen snoeien en  bomen knotten, maar beginnen eigenlijk al bij het planten van de boom. Wil je boomcontrole of boomverzorging  laten uitvoeren aan je boom? En wil je dit laten doen door een ervaren boomverzorger van CB.Boomverzorging & Groenprojecten ? Dan ben je bij CB.Boomverzorging & Groenprojecten aan het juiste adres. Je kunt dan weer ten volle van jouw gezonde boom genieten. Blijkt dat de boom gekapt moet worden, dan kunnen wij ook de boom voor jou verwijderen. We zijn je graag van dienst.

 

Het is belangrijk , dat ziektes ,plagen en andere problemen bij bomen op tijd worden ontdekt. Dit voorkomt een hoop risico op schade. Heb je vragen over een boomcontrole ? Stel ze dan gerust aan de boomverzorgers van CB.Boomverzorging & Groenprojecten. Wij adviseren je graag.

 

 

 

 

 

 

Wil je meer weten over een  boomcontrole ?