Bomen knotten

Bij het knotten van bomen , word de kruin verwijderd. In de meeste gevallen gebeurt het knotten van bomen bij knotwilgen, maar ook enkele andere bomen zijn geschikt om te knotten. Bij het knotten van bomen kunnen de scheuten in de hoogte en in de breedte worden teruggesnoeid. CB.Boomverzoring & Groenprojecten is gespecialiseerd in het knotten van bomen. Met de juiste technieken en kennis zijn zij de juiste partner voor jou, bij het knotten van bomen.

Waarom laat je bomen knotten?

Bij het knotten van bomen word de boom  gesnoeid tot aan de stam. Er blijft dan een soort van 'knot' over op de stam. De takken van wilgen die geknot waren, werden vroeger gebruikt om bijvoorbeeld manden van te vlechten. De belangrijkste reden om nu wilgen of andere bomen te knotten is omdat de bomen anders te groot en de takken te zwaar worden. Wanneer je de bomen knot, blijven ze gezond en sterk. Het knotten van bomen is een vakkundig werkje. Dit kun je daarom het beste overlaten aan gespecialiseerde boomverzorgers. De boomverzorgers van CB,Boomverzorging & Groenprojecten zorgen ervoor dat de boom op de juiste en veiligste manier geknot word. 

 

De meest bekende soort is de knotwilg. Vanuit de stam groeien er elk jaar weer mooie rechte scheuten. Ook andere bomen kunnen in een vroeg stadium geknot worden. Zo zijn de gewone es, de tamme kastanje, maar ook de haagbeuk en diverse elzensoorten geschikt om te knotten.Tussen november en maart is de beste tijd om de bomen te knotten. Doe dit niet als ze te jong zijn. Het knotten kan pas vanaf hun derde of vierde levensjaar.

Het afval na het knotten.

Na het knotten blijft er uiteraard takafval achter. CB.Booverzorging & Groenprojecten kan het takafval voor je afvoeren . We kunnen het takafval versnipperen met onze eigen versnipperraar. De houtsnippers worden afgevoerd . Uiteraard kunnen de boomverzorgers van CB.Boomverzorging & Groenprojecten het voor u versnipperen, met onze eigen versnipperservice , in eigen tuin. Dit zorg weer voor een natuurlijke uitstraling in de border, of u kunt de snippers eventueel gebruiken om een pad mee te creëren. Aan u de keuze.

 

Wil je weten of jou bomen geschikt zijn om te knotten? Of wil je vrijblijvend een offerte opvragen bij CB.Boomverzorging & Groenprojecten? Neem dan contact met ons op.

Wil je van onze versnipperservice gebruik maken?