Bomen knotten

Wil jij voorkomen dat de takken van jouw boom afknappen? Dan is bomen knotten de manier om jouw boom gezond te houden. De boomverzorgers van CB. Boomverzorging & Groenprojecten bezitten de juiste certificering om veilig en snel jouw bomen te knotten. Dat is veiliger voor jou, maar ook beter voor je boom.

Geknotte bomen zijn sterke bomen

Hoewel geknotte bomen er niet heel gezellig uitzien, zijn ze wel stukken sterker. Bomen knotten zorgt er namelijk voor dat de boom niet onder zijn eigen takken gebukt gaat. Een knotboom groeit namelijk flinke takken die te zwaar worden voor de boom om te houden. Een boom knotten is vakkundig werk, omdat je de boom niet per ongeluk wilt schaden en de takken erg zwaar kunnen zijn. Al helemaal met hoge knotbomen kun je er beter voor kiezen om jouw bomen te laten knotten door de professionele boomverzorgers van CB. Boomverzorging & Groenprojecten.

 

Het beste moment voor bomen knotten

Bomen knotten doe je ongeveer één keer per drie en een half jaar. mocht jouw boom heel hard groeien, dan kun je ook eerder jouw boom knotten. Om ervoor te zorgen dat de boom een goed rustmoment heeft voordat deze weer nieuwe takken moet groeien in de lente, doe je het bomen knotten altijd tussen november en maart. Je kunt een nieuwe boom pas knotten wanneer deze minimaal drie, maar het liefst vier jaar oud is. En ook dan is het belangrijk dat je oplet met je boom knotten, omdat je ervoor wilt zorgen dat de boom mooi groeit in de lente. Onze experts weten dankzij al hun ervaring precies hoe ze jouw boom in een mooie vorm kunnen knotten, zodat deze weer prachtig kan groeien in het voorjaar.

 

Bomen knotten door CB. Boomverzorging & Groenprojecten

 

Wij zorgen voor de geknotte takken

Bij het knotten van bomen blijft er veel tak afval achter. Bij jouw bomen laten knotten, kun je ook gebruik maken van onze versnipper service. Onze boomverzorgers nemen dan de houtsnipperaar mee naar jouw tuin en zullen ter plekke de overgebleven takken versnipperen. Deze kun je vervolgens in je eigen tuin plaatsen om bijvoorbeeld een mooi pad aan te leggen, om de grond om de boom heen mooi af te bakenen of je kunt het laten afvoeren. Bomen laten knotten komt dus niet alleen met het voordeel dat je een gezonde boom behoudt, maar ook dat je nieuwe materialen hebt voor de opmaak van je tuin.

 

Welke bomen kun je knotten?

Niet alle bomen kunnen geknot worden, maar er zijn toch een aantal verschillende soorten die hier baat bij hebben. Je kunt de volgende bomen laten knotten door onze boomverzorgers:

  • Wilgen
  • De gewone es
  • Sommige elzen soorten
  • De haagbeuk
  • Tamme kastanje

Twijfel jij wat voor boomsoort jij in je tuin hebt en of je deze kunt knotten? Neem gerust contact met ons op voor advies en om onze boomverzorgers te laten helpen met het bomen knotten.

Waar komt het bomen knotten vandaan?

De bomen die het meest geknot worden, zijn wilgen. Vroeger ging men bomen knotten om de takken van de wilg te gebruiken voor vlechtwerk. Deze sterke, maar flexibele takken maakten namelijk stevige manden. Hoewel een boom knotten lijkt alsof er niks meer van de boom overblijft, helpt dit de boom juist om te groeien. Door een boom te knotten hoeft de boom geen energie meer te stoppen in het groeien van de toch al flinke takken, waardoor het de stam kan versterken én meer energie overhoudt om nieuwe takken te groeien. Je kunt veilig jouw bomen laten knotten door de experts van CB. Boomverzorging & Groenverwerking.

 

CB. Boomverzorging & Groenprojecten

CB. Boomverzorging & Groenprojecten is gevestigd in Purmerend. Zoek jij een professioneel bedrijf om te helpen met jouw boomverzorging in Purmerend, dan ben je bij ons verzekerd van veilig en goed maatwerk. Je kunt ons daarnaast inhuren voor allerlei soorten boomverzorging in heel Nederland. Dankzij onze expertise kunnen wij veel voor je betekenen. Bomen knotten, bomen snoeien, ziektes ontdekken & bestrijden en nog veel meer. Heb jij een boom die een opknapbeurt verdient of waarvan je niet zo goed weet wat je ermee aan moet? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.