Eikenprocessierups [preventief]bestrijding

Als je in een gebied woont waar eikenprocessierupsen voorkomen, weet je hoe vervelend het is om deze rupsen in de bomen te hebben. Het is niet alleen vervelend om jeukende uitslag van de rupsen te krijgen, maar naast dit kunnen de processierupsen ook schade aanrichten aan de bomen waarin ze genesteld zijn. Er zijn manieren om eikenprocessierupsen te bestrijden en te voorkomen ze nestelen in jouw bomen.

Nesten van de eikenprocessierups verwijderen.

Wanneer de eikenprocessierupsen zich al bevinden in de bomen, is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen voordat ze zich gaan verspreiden naar andere bomen. Eén van de beste manieren om nesten van eikenprocessierupsen te verwijderen uit jouw bomen, is door het inschakelen van professionele hulp. Dit kan een gevaarlijke klus zijn om dit zelf te doen. Daarnaast is het belangrijk dat de nesten op de goede manier worden verwijderd om te voorkomen dat ze zich verspreiden in meerdere bomen. CB.Boomverzorging & Groenprojecten beschikt over de juiste uitrusting en ervaring om de nesten op een effectieve en veilige manier te verwijderen.

 

Preventieve bestrijding.

Zodra de nesten van de eikenprocessierups zijn verwijderd, of je wilt voorkomen dat de eikenprocessierups in jouw bomen terecht komen is preventieve bestrijding aan te bevelen. Eén van de beste manieren om eikenprocessierupsen te bestrijden, is door preventieve maatregelen te nemen. Een effectieve bestrijdingsmethode is het inspuiten van de bladeren met een bepaald biologisch middel. Dit zorgt ervoor wanneer de eikenprocessierupsen deze bladeren eten, dat ze binnen enkele dagen zullen sterven. Als tweede is het ook verstandig om een speciale lijm barrière rond de stam aan te brengen. Deze barrière is gemaakt van een kleverig middel dat voorkomt dat de rupsen de boom in kunnen kruipen. CB.Boomverzorging & Groenprojecten kan beide methodes toepassen, zodat in de bomen in jouw omgeven geen eikenprocessierupsen terecht kunnen komen.