Bomen planten

Bomen zijn een mooie toevoeging aan de leefomgeving. Hierdoor kun je ervoor kiezen om een boom te laten platen in de tuin. Het zorgt niet alleen voor een mooi omgeving, maar ook voor het behoud van ons milieu. Het is wel belangrijk dat de bomen op de juiste manier geplant worden, anders bestaat er een grote kans dat ze het niet overleven. Als je zeker wilt weten dat de bomen op de juiste manier geplant worden kun je terecht bij CB.Boomverzorging & Groenprojecten.

 

Wanneer kun je bomen laten planten

De beste tijd om bomen te planten is wanneer de bomen eigenlijk de bladeren verliezen, wanneer de bodemvochtigheid optimaal is. Het planten van bomen in de zomer kan leiden tot een verhoogd risico op verdamping en uitdroging van de grond en boom. Hierdoor is de kans groot dat de boom het dan niet overleeft.

 

Daarnaast is het belangrijk om rekening met de weersomstandigheden te houden. Wanneer het sneeuwt of de grond is bevroren is het verstandig om geen bomen te planten. Daarnaast kunnen extreme temperaturen de groei van de boom belemmeren, dus het is belangrijk om te planten wanneer de temperaturen stabiel zijn.

 

 

Boomverzorging na het planten

Het planten van bomen is slechts het begin van het proces. Na het planten is het essentieel om de boom goed te verzorgen, zodat de boom gezond blijft en kan groeien. Daarom zijn er een aantal belangrijke dingen om te doen wanneer een boom geplant is.

 

Ten eerste, zorg ervoor dat je de boom voldoende water geeft, vooral in de eerste paar weken na het planten. De boom heeft voldoende vocht nodig om te overleven en te groeien. Ten tweede is bescherming tegen ongedierte essentieel. Bomen kunnen worden aangetast door verschillende soorten ongedierte. Het is belangrijk om de boom te beschermen tegen deze plagen door bijvoorbeeld gebruik te maken van insecticiden of netten. Ten derde moet de boom gesnoeid worden. Snoei de boom regelmatig om de groei te stimuleren en de gezondheid van de boom te verbeteren.

 

Bomen laten planten door de boomverzorgers

Mocht je er niet zeker van zijn of je bomen kunt planten op de juiste manier? Dan kun je ervoor kiezen om CB.Boomverzorging & Groenprojecten hiervoor in te schakelen. Zo kun je er op vertrouwen dat de bomen op de goede manier worden geplant, en het de overlevingskans van de boom vergroot. Hierdoor kunnen de bomen op een goede manier groeien.

 

Wanneer de boom is geplant vereist het natuurlijk verzorging en controle. Hiervoor kun je kiezen door boomverzorging in Purmerend door ons te laten uitvoeren, zodat je zeker weet of jouw boom gezond, en veilig voor de omgeving is.