Bomen planten

Bomen planten komt vaak voor in onze land, maar niet alle bomen overleven het. Dit komt vaak door het verkeerd aanplanten van de boom. De bomen worden in een ondiep gat gezet, of juist te diep, maar vaak gebeurt het ook , dat ze in het verkeerde seizoen geplant worden. Het word dan erg moeilijk voor de boom om te overleven. Om de overlevingskans te vergroten kun je bomen laten planten door CB.Boomverzorging & Groenprojecten. Deze boomverzorgers zijn bekent met het aanplanten van de bomen . Je bent dan verzekerd dat jouw boom op de juiste manier geplant word. Door de ervaring van CB.Boomverzorging & Groenprojecten met het aanplanten van bomen, kun je deze werkzaamheden met een gerust hart aan ons overlaten.

 

 

Wanneer kun je bomen laten planten?

Bomen kun je niet het hele jaar door planten. Het plantseizoen start wanneer de bomen hun bladeren verliezen. Dus..in het najaar. De bomen zijn dan in rust en kunnen al hun energie in de groei stoppen. Wanneer de knoppen aan de bomen komen en ze ontwikkelen nieuwe bladeren , dan is het plant seizoen voorbij. De sapstroom komt dan op gang. Bij sneeuwval of bij een bevroren grond is het niet verstandig om een boom te planten. De boomverzorgers van CB.Boomverzorging & Groenprojecten kunnen je precies vertellen wanneer het de juiste weersomstandigheden zijn voor het aanplanten voor je nieuwe boom. Uiteraard kunt u met een gerust hart de boomverzorgers van CB.Boomverzorging& Groenprojecten uw bomen laten aanplanten.

 

 

 

 

Hoe gaat een boomverzorger te werk?

Wanneer je kiest voor een gespecialiseerde boomverzorger om je bomen te laten planten, word er eerst een gat gegraven. Dit gat mag niet te diep zijn. Wanneer de grond te nat is , zal er water in het gat blijven staan. Het is dan niet aan te raden een boom te planten. De wortels zouden dan gaan rotten, omdat ze te nat blijven. De boom overleeft het dan niet. Ook moet de boom voldoende voedingsstoffen hebben. De boomverzorgers van CB.Boomverzorging & Groenprojecten, kunnen je er alles over vertellen. Na het planten van jonge bomen, staan ze nog niet vast genoeg. Ze kunnen bij heftige wind en/of harde rukwinden omwaaien. Het is daarom verstandig om de bomen vast te zetten. 

Dit kan met boompalen. Zo is jouw boom beschermd tegen harde rukwinden en storm en voorkom je dat hij scheef groeit.

 

 

 

 

Bomen planten tijdens een tuinrenovatie.

Wanneer je tuin gerenoveerd word, kun je ook CB.Boomverzorging & Groenprojecten inschakelen. Vaak moeten bomen verwijderd worden. De boom word verwijderd en op de plek waar de boom gestaan heeft, kunnen de boomverzorgers van CB.Boomverzorging & Groenprojecten de stronk frezen, zodat de plek gebruikt kan worden voor andere doeleinden .Door bomen te planten zorg je voor een betere luchtkwaliteit, maar je tuin wordt er ook sfeervol mee aangekleed.Ook zorgen bmen in de tuin voor een schaduwplek, waardoor je met de warmere dagen comfortabel kan verblijven in je tuin. Bomen hebben niet veel onderhoud nodig. Boomverzorging bestaat ook vaak alleen uit bomen snoeien, boomcontrole en eventueel een plan van aanpak om ziektes te bestrijden.

 

 

 

 

Wil je meer weten over het planten van bomen tijdens een tuinrenovatie?

Nadat de bomen geplant zijn.

Na het planten van een boom, moet hij goed verzorgt worden. Een jonge boom moet niet uitdrogen, dit heeft nl de dood tot gevolg. Zorg dus altijd dat de boom genoeg water krijgt. Teveel water is ook niet goed. Dan kunnen de wortels namelijk gaan rotten en afsterven. Uiteraard moet de grond goed gecontroleerd worden , of er voldoende voedingsstoffen in zitten, anders moeten er voedingsstoffen worden toegevoegd aan de bodem. Door een grondmonster te nemen , kunnen de boomverzorgers van CB.Boomverzorging & Groenprojecten dit makkelijk bepalen.  Hoe de jonge boom zich ontwikkelt, is afhankelijk welke boomverzorging er word toegepast in de eerste jaren na aanplant. Water en bemesting zijn dan zeer belangrijk. De verzorging van jonge bomen en het aanplanten van nieuwe bomen nemen wij graag voor onze rekening. We kunnen je tips en eventueel een stappenplan bieden voor het aanplanten van een boom. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een goede boomverzorger. De boomverzorgers van CB.Boomverzorging & Groenprojecten, weten waar ze over praten , en helpen je graag. Wil je meer weten over het planten van bomen, of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op.