Bomen verwijderenHeb jij een boom in de tuin, maar geeft deze zoveel overlast dat deze moet worden verwijderd? Of is een boom in een openbare ruimte ziek waardoor dode takken een mogelijk gevaar kunnen zijn? Dan is het laten verwijderen van de boom vaak nog de enige optie. CB Boomverzorging & Groenprojecten is gespecialiseerd op het gebied van bomen verwijderen en jouw partner in groen. Als ervaren boomverzorger ontzorgen we jou van A tot Z.

Veilig bomen laten verwijderen door een professional

Als eigenaar van een boom heb je een zorgplicht. Dit betekent dat het belangrijk is om de veiligheid en gezondheid van de boom regelmatig te controleren. Het is namelijk zo dat wanneer een boom begint te rotten, deze een gevaar kan vormen voor de omgeving. Daarnaast kunnen bomen ook verzwakken of zelfs omwaaien door een flinke storm, dat een de boom dan op een professionele wijze verwijderd wordt, is van groot belang.

 

Een boom laten verwijderen is een klus die je niet zomaar zelf kunt aanpakken. Dit kunnen wij dit veilig voor je doen door middel van klimwerkzaamheden of met behulp van een hoogwerker of kraan, ook op moeilijk bereikbare plekken. Nadat de boom is verwijderd, wordt de tuin weer netjes achtergelaten, zodat je zo min mogelijk overlast hebt van verwijderen van de boom uit je tuin.

Wanneer is het verwijderen van een boom van belang?

  • Als de boom of de takken van de boom een gevaar vormen voor de omgeving
  • Als de wortels van de boom schade toebrengen aan bijvoorbeeld de leidingen
  • Als de boom te groot wordt voor zijn omgeving en hierdoor een bedreiging vormt

Daarnaast kun je CB Boomverzorging en Groenprojecten ook inschakelen om bomen te verwijderen wanneer:

  • Een boom te veel licht wegneemt in de tuin of in de woning
  • Een boom plaats moet maken voor een overkapping of tuinhuis

Een boom verwijderen: hoe doen we dat?

Een mooie boom is een sieraad voor iedere tuin. Maar als deze ziek is of te groot groeit kan de situatie veranderen in een probleem voor mens en dier. CB Boomverzorging & Groenprojecten komt graag bij je langs om de situatie te bekijken. Zo kunnen we kijken of we de boom zonder risico kunnen laten vallen of dat het nodig is om de boom in te klimmen. Bij CB Boomverzorging hanteren we verschillende technieken om een boom te verwijderen:

 

Bomen rooien

Bij bomen rooien gaat het meestal om meerdere bomen op een perceel. Het kan hierbij gaan om een aantal zieke bomen, maar bomen rooien kan ook worden gedaan om het bos vitaal te houden. Volwassen bomen nemen door de jaren heen steeds meer licht weg van de bodem. Hierdoor krijgt jonge begroeiing ook steeds minder kans en dat wil je voorkomen. Bij het rooien van bomen wordt de gehele boom, zowel boven- als ondergronds, door de bomenrooier verwijderd. De boomwortels en de boomstronk worden dus ook verwijderd.

 

Bomen kappen

Dat bomen na een aantal jaar ontzettend groot kunnen worden, is een feit. Het is kan zelfs zo zijn dat deze voor jouw tuin of perceel té groot worden en dat het negatieve gevolgen met zich meebrengt. In dat geval kijkt CB Boomverzorging graag samen met jou wat hiervoor de meest passende oplossing is en soms is dat helaas dat de boom moet worden gekapt. Wanneer de boom gekapt wordt, wordt hij bovengronds verwijderd. De stronk en de wortels blijven dan zitten.

 

Omgewaaide bomen verwijderen

Naast afgewaaide takken kunnen ook omgewaaide bomen een hoop overlast veroorzaken. Ze kunnen schade aanrichten aan huizen, tuinen en zelfs wegen. Is jouw boom door stormschade omgewaaid? Dan is het belangrijk om snel te handelen en hierbij voorzichtig te werk te gaan. CB Boomverzorging neemt deze taak graag uit handen om de schade zo beperkt mogelijk te houden.

 

Stobben frezen

Stobben frezen gebeurt vaak na het rooien of kappen van een boom. Een stuk van de stronk blijft dan nog staan omdat deze niet helemaal kan worden weggekapt. Een mogelijkheid is dan om de stobbe te frezen. Bijvoorbeeld wanneer je het gedeelte waar de boom eerst stond wilt bestraten of er een gazon wil leggen. Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou met onze stobbenfrees? Neem vooral contact met ons op.

 

Versnipper service

Tijdens het snoeien of kappen van bomen komen er meestal veel takken vrij. Deze liggen vaak in de weg en nemen veel ruimte in. Wij bieden ook een mogelijkheid aan om je snoeiafval, te laten versnipperen. Heb je zelf één en ander gesnoeid en wil je dit graag laten versnipperen? CB Boomverzorging & Groenprojecten nemen deze klus graag voor je uit handen.

 

 

Bomen laten verwijderen door CB Boomverzorging

Is jouw boom ziek en wil je de boom laten verwijderen? Of neemt de groeiende boom bijna de gehele tuin in beslag? Wat de reden ook is, CB Boomverzorging & Groenprojecten is je graag van dienst met alle werkzaamheden rondom het verwijderen van bomen. CB Boomverzorging & Groenprojecten is gecertificeerd European Treeworker. Dit betekent dat wij een allround vakbekwaam boomverzorger zijn met kennis en ervaring in boomverzorging.

 

Naast boomverzorging in de vorm van bomen snoeien kun je bij ons ook terecht voor bijvoorbeeld bomen snoeien en boomziektes bestrijden. Boomverzorging is onze specialiteit, maar wij helpen je ook graag bij het uitvoeren van verschillende hovenierswerkzaamheden, zoals tuinonderhoud en groenonderhoud.

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je meer weten over bomen verwijderen en mogelijkheden voor jouw situatie? Dan kun je altijd gerust contact met ons opnemen. Onze ervaren medewerkers geven je graag antwoord op je vraag en voorzien je van passend advies.