Boomverzorging in Amsterdam

Een slecht verzorgde boom kan grote gevaren opleveren. Laat jouw boomverzorging in Amsterdam uitvoeren door CB. Boomverzorging & Groenprojecten. Maak je geen zorgen meer over gevaarlijke takken door onze boomverzorgers snel en professioneel jouw bomen te laten verzorgen.

Wat goede boomverzorging in Amsterdam voor jouw boom doet

Bomen kunnen voor de nodige overlast zorgen. Denk bijvoorbeeld aan gevaarlijk groeiende takken, opkomende wortels die paden vervormen, bomen die ziektes bij zich dragen of plagen zoals de eikenprocessierups. Om ervoor te zorgen dat jouw boom zo min mogelijk problemen veroorzaakt en gezond blijft, laat je jouw boomverzorging in Amsterdam het beste over aan CB. Boomverzorging & Groenprojecten. Wij voeren alle vormen van boomverzorging voor je uit, waardoor je zeker weet dat jouw boom gezond is en floreert. Een boom komt namelijk ook met veel voordelen. Het geeft schaduw, zorgt ervoor dat insecten en vogels een fijne plek hebben om te leven en ze slaan CO2 op waardoor ze meer groeien en uiteindelijk ook meer zuurstof produceren. Om ervoor te zorgen dat jouw boom zo goed mogelijk blijft functioneren, helpen onze boomverzorgers met goede boomverzorging in Amsterdam.

 

De juiste certificering voor boomverzorging in Amsterdam

CB. Boomverzorging & Groenprojecten is in het bezit van het ETW certificaat. ETW staat voor European Tree Worker. Dit certificaat is slechts drie jaar geldig en dient dus elke drie jaar verlengd te worden. Een ETW certificaat krijg je niet zomaar, daarvoor moeten onze boomverzorgers iedere drie jaar hun bekwaamheid opfrissen en door middel van examens aantonen dat zij vakbekwaam zijn naar de Europese richtlijnen. Dit betekent dat onze boomverzorgers precies weten wat er moet gebeuren voor boomverzorging in Amsterdam en hoe zij dit het veiligst kunnen aanpakken. Dat is niet alleen goed voor jouw boom, maar ook voor jou en alles in de directe omgeving van de boom.

 

Door boomverzorging in Amsterdam geniet jij van een prachtige boom

 

De wettelijke verplichting van boomverzorging Amsterdam?

Het is wettelijk geregeld dat iedereen die in het bezit is van een boom, verplicht is om ervoor te zorgen dat deze geen negatieve impact heeft op de omgeving. Dit betekent dat je jouw boom moet laten controleren op de gezondheid, dat deze gesnoeid of geknot moet worden wanneer de takken te hoog of breed groeien en dat de boom mogelijk zelfs gekapt moet worden wanneer deze te erg geïnfecteerd is met ziekten. Boomverzorging in Amsterdam doe je dus ook om boetes en grotere problemen te voorkomen, je wilt immers niet dat een buur een tak op het dak krijgt of de hele boom omvalt met de minste storm. Voor boomverzorging Amsterdam kun je gebruik maken van alle nodige diensten, zodat je zeker weet dat jouw boom nog lang zal blijven staan.

 

Het begint met regelmatige controle

De eerste stap die je kunt zetten in boomverzorging Amsterdam, is om een boomcontrole uit te laten voeren. Bij een boomcontrole worden de gezondheid, veiligheid en structuur van de boom gecontroleerd. Dit gebeurt bij zowel de stam, als de wortels, takken en bladeren. Onze experts kijken naar alles wat kan duiden op een ongezonde boom. Wanneer er iets mis blijkt te zijn met je boom, kunnen onze boomverzorgers dit vaak gewoon voor je oplossen. Als jouw boom helemaal gezond is en lekker kan groeien, dan hoef je voor de eerstkomende tijd niet te investeren in boomverzorging in Amsterdam.

 

De boom binnen de perken houden

Als je veel klachten van de buren krijgt over de wild groeiende takken van jouw boom of als sommige takken teveel schaduw op je tuin werpen, dan kun je jouw boom veilig laten snoeien door de boomverzorgers van CB. Boomverzorging & Groenprojecten. Het snoeien van boomtakken is een belangrijke onderdeel van boomverzorging in Amsterdam. Heb jij een sterke boom, dan kunnen de takken erg stevig zijn, waardoor het snoeien zwaarder wordt. Je zit hoger boven de grond en de takken kunnen hard neervallen. Om onveilige situaties te voorkomen kun je bomen snoeien het beste overlaten aan onze professionals.

 

Wanneer je in het bezit bent van een bolboom, catalpas of knotwilg, dan zul je zien dat deze erg snel groeit. Door deze flinke groei, verzwakt de aanhechting van de takken en kunnen deze afbreken. Onze boomverzorgers kunnen daarom deze bomen voor je knotten. Het knotten van bomen is een snoeitechniek waarbij zowel de dikke als de dunne takken van een boom worden teruggesnoeid tot waar ze uitlopen vanaf de stam. Het knotten van bomen moet, afhankelijk van de boomsoort, elke twee tot drie jaar gebeuren. Door het knotten van bomen ontstaat er reactie groei. De boom loopt hierdoor in het voorjaar weer mooi uit. Dit resulteert in een mooie volle boom. Het laten knotten en snoeien van bomen bespaart jou dus niet alleen een hoop werk en risico’s, maar helpt je boom ook met mooi en gezond groeien.

 

Het snoeien van bomen hoort ook bij boomverzorging Amsterdam

 

Bestrijden van ziektes

Boomziektes zijn geen pretje, zowel voor de boom als voor mensen kan dit enorm schadelijk zijn. Onderdeel van onze boomverzorging in Amsterdam is boomziektes bestrijden. Dit is echt vakwerk, omdat de hele boom geïnfecteerd kan zijn en dit tot diep in de boom kan doorwerken. De meest voorkomende boomziektes en plagen zijn:

  • Buxusrups
  • Eikenprocessierups
  • Essentaksterfte
  • Iepziekte
  • Kastanje bloeding

Veel boomziektes komen specifiek bij één boomsoort voor, als je weet wat voor soort boom je hebt, kun je zelf op onderzoek uitgaan wat er mis kan zijn met jouw boom of je kunt onze boomverzorgers voor hun expertise vragen. Heb jij het idee dat jouw boom niet meer zo straalt als deze normaal deed in de lente en zomer? Laat onze experts langskomen voor de juiste boomverzorging in Amsterdam.

 

Wanneer het te laat is voor jouw boom

Nu kan het natuurlijk zijn dat jouw boom niet meer te redden is of al is doorgebroken tijdens een storm. In dat geval kunnen onze boomverzorgers ook helpen met bomen verwijderen. Omgevallen bomen kunnen veel schade veroorzaken en al helemaal in Amsterdam is het verwijderen van bomen iets wat, als het verkeerd gedaan wordt, veel schade kan opleveren. Onderdeel van onze boomverzorging in Amsterdam is dan ook het veilig en snel verwijderen van jouw bomen. Of ze nu een ziekte of storm niet overleefd hebben of simpelweg te veel ruimte opnemen in de tuin en het tijd is om afscheid te nemen van je boom, bij CB. Boomverzorging & Groenprojecten helpen we met het verwijderen van jouw boom.

 

Boomverzorging in Amsterdam betekent soms ook bomen verwijderen

 

Ook wanneer het tijd is voor een nieuwe boom

Heb jij afscheid moeten nemen van een boom of wil je juist jouw eerste stappen in boomverzorging Amsterdam zetten? Dan helpen onze experts ook met het plaatsen van jouw nieuwe boom. Om een boom zo goed mogelijk in de aarde te zetten, moet je precies weten wat de boom nodig heeft qua ruimte en mogelijke ondersteuning. Met deze boomverzorging in Amsterdam zorg jij ervoor dat jouw boom alles krijgt wat het nodig heeft om goed en gezond te groeien.

 

CB. Boomverzorging & Groenprojecten

Bij CB. Boomverzorging & Groenprojecten ben je aan het juiste adres voor al jouw boomverzorging Amsterdam. Onze boomverzorgers staan met passie voor je klaar om te helpen met alles wat jouw boom nodig heeft. Woon je niet in Amsterdam? Geen probleem, wij helpen met boomverzorging in Amsterdam, boomverzorging in Purmerend of de rest van Nederland. Zelfs buiten de grenzen komen wij graag helpen om jouw bomen zo gezond mogelijk te krijgen. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.