Boomverzorging in Emmen

Bomen zijn beeldbepalend voor een tuin. Het juist onderhouden van bomen is dan ook erg belangrijk om dit beeld optimaal te houden. Dat je zelf niet de juiste kennis en ervaring in huis hebt voor deze klus, snappen we maar al te goed. Wij kunnen jou met boomverzorging in Emmen uit de brand helpen. Als gecertificeerde European Tree Worker garanderen wij altijd de hoogste kwaliteit.

  • Veilig en verantwoord te werk gaan
  • European Tree Worker (ETW) gecertificeerd
  • Werkzaam in heel Nederland

Boomverzorging in Emmen: Voor gezonde bomen

Boomverzorging in Emmen door CB Boomverzorging en Groenprojecten

Bomen zijn een absolute meerwaarde voor de tuin, maar vergen ook een hoop aandacht. Het verzorgen van bomen is een uitgebreide taak, die je maar beter aan een professional kunt overlaten. Waarom je boomverzorging in Emmen beter kunt uitbesteden? Het verwijderen van dode of gevaarlijk hangende takken is noodzakelijk om onverwachte vallende objecten en mogelijke schade te voorkomen. Daarnaast kunnen bomen soms te groot worden en te veel licht blokkeren of overtollig afval veroorzaken. Door tijdig te snoeien en te onderhouden, kunnen we zorgen voor een veilige, aantrekkelijke en gezonde leefomgeving waarin bomen gedijen en een waardevolle rol spelen.

We verzorgen alle werkzaamheden die te maken hebben met het gezond houden van bomen. Van aanplant tot herplant, van snoeien tot ruimen, van leven geven tot het ruimen van verzwakte, beschadigde en zieke bomen. Met de juiste aandacht zorgen we ervoor dat jij nog lang van je boom kunt genieten of dat deze vakkundig en veilig wordt weggehaald.

 

Jarenlange ervaring als boomverzorger in Emmen

Lang niet iedereen beschikt over groene vingers of heeft de tijd om de bomen in zijn of haar tuin op gepaste wijze te verzorgen. Daarnaast is het niet verstandig om alle werkzaamheden zelf uit te voeren. Vanwege de grootte en omvang is het snoeien of verwijderen van een boom zonder juist gereedschap en opleiding problematisch en zelfs gevaarlijk. Niet voor niets kiezen zowel particulieren als bedrijven er meestal voor om groot boomonderhoud over te laten aan een professionele boomverzorger in Emmen.

 

Met een uitgebreide ervaring en talloze succesvolle projecten zijn wij de expert in boomverzorging voor Meppel en omliggende gebieden. Vanaf onze centrale locatie in Elp werken we aan projecten door heel Nederland. Ons ervaren team is nauw op elkaar afgestemd en maakt gebruik van geavanceerde apparatuur en gespecialiseerde technieken. Neem nu contact met ons op voor een offerte, en we zorgen ervoor dat jouw project tot een uitstekend resultaat wordt gebracht.

 

De hulp van een gecertificeerde boomverzorger in Emmen

Wij zijn gecertificeerde European Tree Workers en hebben (zeer) ruime ervaring met alle facetten van de boomverzorging. Dit ETW-certificaat is de standaard in de boomverzorging. Boomverzorging en handelingen aan bomen hebben voor gecertificeerde boomverzorgers het doel de bomen gezond en veilig te houden. Het examen is een erkend Europees examen, wat betekent dat wij als gecertificeerde boomverzorger ook buiten Nederland voor je aan de slag kunnen.

 

Allround boomverzorgingsbedrijf in Emmen

Het verzorgen van bomen vergt veel kennis en expertise. Al vele particulieren, projectontwikkelaars en gemeenten hebben onze kennis op prijs gesteld. Door te kiezen voor ons allround boomverzorgingsbedrijf in Emmen weet je zeker dat je een expert in huis haalt:

 

Bomen snoeien voor optimaal onderhoud

Om bomen goed te onderhouden, is periodiek snoeien en onderhouden aan te raden, bij voorkeur om de 3-4 jaar. Er bestaan diverse snoeimethoden die afhankelijk zijn van de boomsoort en de omgeving. Gedurende de jaren kunnen bomen namelijk aanzienlijk in omvang toenemen, vooral snelgroeiende varianten. Dit kan leiden tot overmatige schaduw in huis of tuin overdag, of zelfs tot overhangende takken die het verkeer belemmeren of boven jouw schuur hangen.

 

In dergelijke gevallen is professioneel snoeien van bomen verstandig. Deskundige snoei zorgt ervoor dat de groei en vorm van jouw boom beheersbaar en gezond blijven.

 

Jouw bomen vakkundig laten onderhouden

Periodiek onderhoud is belangrijk om de boom sterk, vitaal en verzorgd te houden. Boomziekte of ongezonde takken zijn funest voor de ontwikkeling van bomen. Om zeker te zijn dat jouw bomen gezond en gelukkig blijven, wordt aangeraden om één keer per jaar boomonderhoud uit te laten voeren door een specialist.

Preventief bomen controleren

Aan de buitenkant geeft een boom al heel wat geheimen prijs hoe de boom in haar vel zit. Vanaf de grond of door in de boom te klimmen kan de boom beoordeeld worden op vitaliteit en stabiliteit. De eerste controles zijn van buitenaf, bij twijfel kunnen meetinstrumenten gebruikt worden. Naar aanleiding van een boomcontrole kunnen conclusies getrokken worden met hieraan verbonden maatregelen of adviezen.

 

Periodiek bomen laten knotten

Bomen die volledig tot de stam worden teruggesnoeid worden ook wel knotbomen genoemd. Het periodiek laten snoeien of knotten van bomen zorgt ervoor dat jouw planten beter bloeien in de bloeiperioden. Knotten is een speciale snoeitechniek die wordt toegepast bij zogenaamde knotbomen. Het vereist een zorgvuldige aanpak voor een optimaal resultaat. Kies voor het knotten van bomen daarom altijd voor een vakspecialist.

 

Bomen laten verwijderen

Een boom kan een behoorlijke last zijn. Misschien belemmert hij je uitzicht of zorgt de boom ervoor dat er geen zonlicht in de tuin terechtkomt. In sommige gevallen is het echter ook zo dat een boom jouw veiligheid, de veiligheid van het verkeer of die van de buren in gevaar brengt. Wij kunnen bomen verwijderen die jou tot overlast zijn. Dat doen we op zeer professionele wijze.

 

Het aanplanten van bomen

Het leven van een gezonde boom begint bij een succesvolle aanplant. Wij beschikken over de expertise om precies te bepalen wanneer bepaalde bomen geplant moeten worden, op welke diepte ze moeten worden geplaatst en welke nazorg er nodig is. Laat ons jouw nieuwe bomen planten om te voorkomen dat ze binnen enkele weken afsterven of scheef groeien.

 

Volledig ontzorgt door jouw boomverzorgingsbedrijf in Emmen

Wil je graag een gezonde boom zonder dode takken? Of ben je bang voor de veiligheid van de nieuwe aanbouw door de scheef hangende boom? Ons team van professionele boomverzorgers staat voor je klaar om alle nodige onderhoudstaken uit handen te nemen en jouw bomen te geven wat ze nodig hebben. Dit doen we niet alleen in Emmen, maar ook voor boomverzorging in Assen, boomverzorging in Meppel en boomverzorging in Hoogeveen staan we voor je klaar. Schroom niet en neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.