Boomverzorging in Meppel

Bomen komen in vele soorten en maten. De een wat groter dan de ander. Eén ding hebben ze echter met elkaar gemeen. Iedere boom, maakt niet uit groot of klein, verdient de beste zorg en aandacht. Soms kun je hier als eigenaar wel wat hulp bij gebruiken. Wij zijn jouw specialist voor boomverzorging in Meppel en omstreken. Vraag nu een offerte aan dan komen we graag bij je langs.

  • Veilig en verantwoord te werk gaan
  • European Tree Worker (ETW) gecertificeerd
  • Werkzaam in heel Nederland

Waarom kiezen voor een professionele boomverzorger?

Een vakkundig gevelde boom die op een veilige manier is neergehaald door de boomverzorgers van CB Boomverzorging

Bomen zijn prachtig om te zien. Daarnaast zijn ze ook nog eens nuttig. Want naast dat bomen de nodige schaduw en beschutting brengen, zitten bomen vol leven. Echter brengen bomen ook de nodige risico’s en verantwoordelijkheden met zich mee. Overhangend dood hout, afgescheurde takken en ouderdom kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Wanneer je de signalen hiervan negeert vergroot je het risico op ernstige schade aan je tuin, huis of auto.

Maak jij je zorgen over een laaghangende tak die over het dak van je schuur reikt? Of zie je de laatste tijd wel erg veel dood hout in de top van een boom? Wacht dan niet te lang en maak zo snel mogelijk een afspraak met ons. We komen graag bij je langs om de situatie te beoordelen en een plan van aanpak te maken. Met de juiste aandacht zorgen we ervoor dat jij nog lang van je boom kunt genieten of dat deze vakkundig en veilig wordt weggehaald. Zo verkleinen we de kans op schade en ongelukken.

Jouw specialist in Boomverzorging

Bezit je een of meerdere bomen die aandacht nodig hebben? Ga dan niet zelf aan de slag maar neem contact op met ons. Boomverzorging brengt de nodige risico’s met zich mee. Niet alleen zet je je eigen veiligheid op het spel, maar ook de veiligheid van de mensen om je heen. Van zorgvuldig snoeien tot aan het verwijderen van complete bomen, wij draaien er onze hand niet voor om.

 

Met jarenlange ervaring en vele geslaagde klussen zijn wij jouw specialist voor boomverzorging in Meppel en omstreken. Vanuit onze hoofdvestiging als boomverzorgingsbedrijf in Elp nemen wij projecten in heel Nederland aan. Wij hebben een ervaren team dat nauw samenwerkt en volledig op elkaar is ingespeeld. Daarnaast maken we gebruik van modern materiaal en specialistische technieken. Vraag nu een offerte aan, dan brengen we ook jouw uitdaging tot een goed resultaat.

 

Veilig en verantwoord te werk gaan

Boomverzorging is altijd een serieuze aangelegenheid. Zelfs het snoeien of kappen van een kleine vrijstaande boom is niet zonder risico. Laat de verzorging van bomen dan ook altijd over aan een professional. Wij hebben de juiste kennis en ervaring om verantwoord te werk te gaan. De veiligheid van onszelf en iedereen betrokken bij de klus staat voor ons altijd op de eerste plek.

 

Wij zijn een ETW-gecertificeerd boomverzorgingsbedrijf. Het European Tree Working certificaat wordt in heel Europa erkend als de hoogste kwaliteitsstandaard binnen de boomverzorging. Dit certificaat wordt alleen uitgereikt aan boomverzorgers die voldoen aan verschillende exameneisen. Een van de punten waarop ze getoetst worden is veiligheid bij werken aan bomen. Het ETW certificaat moet elke 3 jaar opnieuw worden behaald. Zo tonen wij onze vakbekwaamheid en betrouwbaarheid naar onze klanten.

 

Allround boomverzorging in Meppel

Wij kunnen onszelf met recht een allround boomverzorgingsbedrijf noemen. Van snoeiwerk tot aanplanting en onderhoud. Wij staan voor je klaar! Ontdek onze verschillende diensten voor boomverzorging in Meppel. Waar kunnen we jou mee helpen?

 

Vakkundig bomen snoeien

Een belangrijke tak binnen boomverzorging is snoeien. Er zijn verschillende redenen om je boom regelmatig te laten snoeien. Wij onderscheiden snoeivormen:

  • Onderhoudssnoei: Tijdens de onderhoudssnoei wordt de boom teruggesnoeid, uitgelicht en opgeschoond om zo weer op gezonde wijze verder te kunnen groeien. De onderhoudssnoei is bedoeld om de levensspanne van de boom te verlengen.
  • Snoeien uit veiligheidsredenen: Wanneer er te veel dood hout in de boom zit of lange, zware takken boven de weg hangen, dan is het tijd om in te grijpen. Snoeien om veiligheidsredenen is een gerichte werkwijze waarbij we zorgvuldig ingrijpen om risico’s en kans op gevaar te verkleinen.
  • Vormsnoeien: Vormsnoei is bedoeld om de uitstraling en vorm van de boom aan te pakken. Dit kan van alles betekenen en is in veel gevallen ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wij begeleiden je graag bij het vinden van de perfecte vorm voor de bomen in jouw tuin.
Een boomverzorger van CB Boomverzorging snoeit een grote boom met behulp van een hoogwerker

Controle en onderhoud

Zie je vreemde donkere vlekken aan de voet van een boom of verliest de boom in je tuin al erg vroeg in het seizoen alle bladeren? Dan kan het zijn dat je boom ziek is. In dit geval kun je het beste zo snel mogelijk contact met ons opnemen voor een grondige boomcontrole. Wij komen bij je langs om de boom te inspecteren. We kijken naar de staat van je boom en of we tekenen van ziekte, rot, of sterfte zien. Aan de hand van onze waarnemingen stellen we een advies op. Dit kan variëren van snoeien tot aan complete verwijdering.

 

Verantwoord bomen knotten

Ken je die bomen langs de weg die een of meerdere keren per jaar volledig tot de stam worden teruggesnoeid? Dat zijn zogenaamde knotbomen. Deze vind je langs de weg, in parken en ook bij mensen in de tuin. Knotten is een speciale snoeitechniek die wordt toegepast bij zogenaamde knotbomen. Het vereist een zorgvuldige aanpak voor een optimaal resultaat. Kies voor het knotten van bomen daarom altijd voor een vakspecialist.

 

Complete bomen verwijderen

Soms is het nodig dat een boom van top tot wortel moet worden verwijderd. De reden hiervoor verschilt van boom tot boom. Ziekte kan een reden zijn, maar ook de bouw van een nieuwe schuur of overkapping. Wat de reden ook moge zijn, bomen verwijderen is een gevaarlijke uitdaging die de nodige kennis, ervaring en materiaal vereist. Van vrijstaande bomen tot moeilijk te bereiken bomen, wij verwijderen bomen zorgvuldig en veilig. Wij zorgen altijd voor een aanpak die is afgestemd op de situatie en omgeving van de boom.

 

Nieuwe bomen planten

Boomverzorging vraagt niet altijd om een brullende kettingzaag of versnipperaar. Ook voor bomen planten ben je bij ons aan het juiste adres. Het leven van een gezonde boom begint bij het aanplanten. Wij weten precies wanneer je bepaalde bomen moet planten, hoe diep je de boom plant en wat er allemaal komt kijken bij de nazorg van het aanplanten. Voorkom dat je nieuwe boom al na een paar weken afsterft of scheef groeit en laat jouw nieuwe bomen planten door ons.

 

Wij zijn uw professionele boomverzorger in Meppel

Woon je in Meppel of in de omgeving, onder andere Zuidwolde of Westerbork, en ben je op zoek naar professionele boomverzorging? Dan zijn wij het boomverzorgingsbedrijf in Drenthe waar je naar op zoek bent. Met jarenlange ervaring, een gediplomeerd team en een modern machinepark klaren wij elke klus. Dus wacht niet langer en vraag vandaag nog een offerte aan.