Boomverzorging in Elp

Je hebt net een nieuw huis met een grote, groene tuin gekocht in Elp. Het enige minpuntje, de grote eik in de achtertuin zorgt voor veel schaduw. In huis is het donker en het gras krijgt niet genoeg zon. Tijd voor de eik om flink teruggesnoeid te worden. Kies voor professionele boomverzorging in Elp en vraag een offerte aan. Jouw boom is bij ons in goede handen.

  • Veilig en verantwoord te werk gaan
  • European Tree Worker (ETW) gecertificeerd
  • Werkzaam in heel Nederland

Waarom professionele boomverzorging in Elp?

Op een veilige en verantwoorde manier velt de boomverzorger een hoge boom

Een tuin met een of meerdere bomen is een kostbaar bezit. Niet alleen verrijken bomen het karakter van je tuin, ze zorgen voor de nodige schaduw en in het geval van fruitbomen zelfs voor heerlijk fruit. Als eigenaar ben je verantwoordelijk voor de zorg van je bomen.

 

Dood hout, ziektes, afgescheurde takken en stormschade zorgen voor de nodige risico’s. Voorkom gevaarlijke situaties voor jezelf, je kinderen die buiten spelen of je auto die op de oprit onder de boom geparkeerd staat en laat jouw bomen op tijd onder handen nemen door onze ervaren boomverzorgers. Als bedrijf hebben we jarenlange ervaring en specialistische kennis. Zo zorgen we ervoor dat je optimaal kunt blijven genieten van de bomen in je tuin.

 

Jouw specialist voor boomverzorging in Elp

Wanneer je overlast ervaart van laaghangende takken, dan ben je misschien snel geneigd om zelf op de ladder te klimmen met een kettingzaag. Dit lijkt misschien een snelle en simpele oplossing, maar niets is minder waar. Bomen zijn onvoorspelbaar en een ingreep die simpel lijkt komt met het nodige gevaar. Wees daarom slim en besteed boomverzorging altijd uit aan een vakman.

 

Wij zijn jouw specialist voor alles wat komt kijken bij boomverzorging. Van een grondige snoeibeurt om je boom winterklaar te maken tot aan stobbenfrezen, wij draaien er onze hand niet voor om. Dankzij onze jarenlange ervaring en onze grondige vakkennis kunnen wij jou helpen met al je bomenproblemen. Ons team is gedreven, werkt nauw samen en gaat altijd verantwoord te werken. Wij nemen de complete uitvoering op ons terwijl jij met een gerust hart kunt toekijken. Zagen, versnipperen, verwerken en opruimen. Wij zorgen voor alles.

 

Veilig en verantwoord te werk gaan

Boomverzorging is een prachtig beroep. Buiten werken in de natuur en mensen blij maken met een prachtig eindresultaat. Dat is wat ons energie geeft. Hoe mooi ons werk ook is, het is niet zonder gevaar. Boomverzorging komt altijd met de nodige risico’s. Kies daarom altijd voor een vakman die verantwoord te werk gaat.

 

Wij begrijpen de gevaren van ons werk, daarom staat de veiligheid van onszelf en iedereen betrokken altijd voorop. We werken volgens de strengste veiligheidsnormen en zorgen dat ons materieel altijd in topconditie verkeert. Alleen zo kunnen we een veilige klus met een mooi resultaat garanderen.

 

Onze verantwoorde en veilige werkwijze wordt onderstreept door ons European Tree Working certificaat. Dit certificaat wordt in heel Europa erkend als de hoogste kwaliteitsstandaard binnen de boomverzorging. Om dit diploma te behalen moet een boomverzorger voldoen aan verschillende exameneisen. Een van de punten waarop we getoetst worden is veiligheid bij werken aan bomen. Het ETW certificaat moet elke 3 jaar vernieuwd worden om zo de kwaliteit van werken te waarborgen. Met dit certificaat tonen we onze vakbekwaamheid en betrouwbaarheid aan onze klanten.

 

Allround boomverzorging in Elp

Wat is boomverzorging eigenlijk? Heel simpel gezegd is boomverzorging alles wat te maken heeft met het onderhoud aan bomen. Wij zorgen dat een boom zo lang mogelijk meegaat. Binnen ons vak onderscheiden we verschillende werkzaamheden. Lees meer over onze diensten en wat we voor jou kunnen betekenen op onze website.

 

Vakkundig bomen snoeien

Om de gezondheid van je boom te garanderen is het belangrijk dat deze af en toe goed onder handen wordt genomen. Wij onderscheiden de volgende snoeivormen. Elk met een eigen doel en aanpak.

  • Onderhoudssnoei: Onder onderhoudssnoei scharen we al het snoeiwerk dat erop gericht is om de levensduur van de boom te verlengen. Denk hierbij aan dood hout verwijderen, zieke plekken verwijderen, de boom uitlichten en de boom terugsnoeien met oog op de groei.
  • Snoeien uit veiligheidsredenen: Stormschade, een zware overhangende tak of tekenen van rot brengen de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee. In dit geval grijpen wij grondig en snoeien we alles weg wat gevaar oplevert. Zie je iets wat je niet vertrouwt? Neem dan direct contact met ons op en wacht niet te lang.
  • Vormsnoeien: Wordt een boom te groot? Of ben je niet blij met de huidige groeivorm? Dan biedt vormsnoeien de uitkomst. We kijken naar de huidige vorm van de boom en brengen deze weer terug in model. Zo kan de boom weer op gezonde manier uitgroeien.
Vanuit een hoogwerker gaat een professionele boomverzorger van CB Boomverzorging aan de slag

Inspectie en onderhoud

 

Bomen zijn levende organismen. Net als ons kunnen ze ziek worden en net als ons hebben ze zorg nodig. In veel gevallen kan een vroege ingreep ervoor zorgen dat een boom prima verder kan leven. Wacht je te lang? Dan levert onnodig veel risico op schade voor de directe omgeving.

 

Zie je donkere vlekken op de stam, spechtengaten of veel dood hout in de top van de boom? Dan zijn dit allemaal tekenen dat er iets mis is met de boom. Wacht niet te lang en neem contact met ons op. Wij komen vervolgens bij je langs voor een grondige inspectie. Op basis hiervan stemmen we een plan van aanpak af. Wij zetten ons altijd zo goed mogelijk in om de boom te behouden, maar alleen als dit verantwoord is.

 

Bomen knotten

Knotten is een speciale snoeitechniek waarbij de takken van een boom volledig tot de stam worden teruggesnoeid. Het is een oude, traditionele tactiek waarmee je voorkomt dat de takken van de boom te lang en te zwaar worden voor de boom. Bomen knotten is altijd een uitdaging en vraagt ook om een specialistische aanpak. Als boomverzorginsbedrijf in Elp hebben de kennis, ervaring en het materiaal dat nodig is om jouw bomen op een nette manier te knotten. Heb je een of meerdere knotbomen en wil je deze terugsnoeien? Dan zijn wij de specialist die je zoekt.

 

Bomen verwijderen van top tot wortel

Boomverzorging draait helaas niet alleen om het verlengen van de levensduur van een boom. Wanneer een boom dood of zo ziek is dat deze op korte termijn gevaar oplevert, dan zit er nog maar één ding op: de boom kappen. Het verwijderen van een boom is altijd specialistisch werk dat vakkundig moet worden uitgevoerd. Hierbij maakt het niet uit of het om een kleine vrijstaande boom gaat of om een grote boom naast je huis.

 

Gelukkig is bomen kappen een van onze specialiteiten. Afhankelijk van de situatie kunnen we een boom vellen met behulp van klimtechnieken, de boom kappen en vrij laten vallen of de boom met behulp van een hoogwerker beetje bij beetje afbreken. Welke tactiek we ook kiezen, we gaan altijd verantwoord te werk en zorgen dat de klus veilig wordt geklaard.

 

Bij het verwijderen van een boom komt er veel hout, takken en snoeiafval vrij. In goed overleg maken we hier duidelijke afspraken over. Takken kunnen door ons versnipperd worden en indien gewenst kunnen wij alles afvoeren, zodat je aan het eind van de dag zonder restproduct zit. Aan het eind van de klus ruimen we alles op, zodat jouw tuin er weer netjes bij ligt. Wij gaan pas weg als jij tevreden bent met het resultaat.

Afvoer van snoeiafval voor een mooi en opgeruimd eindresultaat

Aanplanten en advies

 

Boomverzorging is meer dan zagen, snipperen en frezen. Ook voor het aanplanten van nieuwe bomen ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen dat de boom op de juiste diepte wordt geplant, voldoende water krijgt en rechtsstaat. Met zorgvuldige zorg als basis kan de boom vervolgens uitgroeien tot een flinke knaap. Naast aanplanting voorzien we ook de nodige informatie. Zo weet je zeker dat je boom een goede start maakt.

 

Jouw boomverzorgingsbedrijf in Elp

Van snoeien tot aan kappen en stobbenfrezen. Voor boomverzorging in Elp ben je bij ons aan het juiste adres. Naast Elp werken wij ook, onder andere, als boomverzorger Drenthe, boomverzorger Zuidwolde of boomverzorger Meppel. Wij gaan verantwoord te werk en zorgen voor een mooi eindresultaat. Kies daarom voor jarenlange ervaring en vraag een offerte aan. Dan komen we binnenkort bij je langs om een aanpak op maat te bespreken.