Boomverzorging in Drenthe

Een of meerdere grote bomen in je tuin is een echte aanwinst. Ze bieden schaduw in de zomer, verrijken het karakter van je tuin en zijn een bron van leven. Om dit in stand te houden, hebben bomen zorg en aandacht nodig. Laat ze daarom regelmatig verzorgen door een boomverzorger. Wij zijn jouw specialist voor boomverzorging in Drenthe.

  • Actief in heel Drenthe
  • ETW-gecertificeerd boomverzorgingsbedrijf
  • Veilig en verantwoord werken

Voorkom schade met boomverzorging in Drenthe

Hoe vaak per week kijk je naar de bomen in je voor- of achtertuin? Waarschijnlijk niet vaak genoeg.

Als je regelmatig een moment neemt om je eigen bomen eens goed te inspecteren zullen er wat dingen opvallen. Denk aan een flinke tak die half ingescheurd is en nu wel erg laag boven je overkapping hangt. Of dood hout op verschillende plekken net naast je oprit waar je auto staat.

 

Dit soort gevallen kunnen op korte termijn voor flink wat schade zorgen. Takken die afbreken en naar beneden komen vormen een gevaar voor schuurtjes, auto’s en jezelf. Zo ver hoeft het echter niet te komen. Zie je zorgwekkende signalen in een boom of wil je de bomen in je tuin grondig laten inspecteren? Vraag dan vandaag nog een offerte aan. Wij komen graag bij je langs voor vakkundige boomverzorging. Vanuit onze hoofdlocatie in Elp zijn we werkzaam in heel Drenthe, dus ook bij jou!

 

Een omgewaaide boom ligt op het dak van een huis en wordt vakkundig verwijderd

 

Jouw boom in de juiste handen

Bomen zijn een prachtig stukje natuur voor in je tuin. Ze komen in vele soorten en maten. Van kleine appelboompjes tot enorme sparrenbomen. Eén ding hebben ze echter met elkaar gemeen. Bomen hebben van tijd tot tijd specialistische zorg nodig. Ziektes, stormen en sterfte eisen veel van een boom. Verwaarloos de bomen in je tuin daarom niet en schakel ons in.

 

Als professioneel boomverzorgingsbedrijf kunnen wij je helpen om je boom zo lang mogelijk mooi en gezond te houden. Dankzij onze diepe kennis en jarenlange ervaring binnen de boomverzorging is jouw boom bij ons in goede handen. Van dennenbomen tot aan sparren en coniferen tot berken. Wij zorgen ervoor dat je boom er tip-top bij staat.

 

Veiligheid boven alles

boomverzorging is een prachtig maar gevaarlijk beroep. We raden je dan ook ten zeerste af om zelf aan de slag te gaan met een ladder en je elektrische kettingzaag van Bosch. Het internet staat vol met filmpjes die aantonen dat dit geen goed idee is. Laat de verzorging van je boom over aan ons. Wij hebben de kennis, het professionele gereedschap en de ervaring die nodig is om verantwoord en veilig te werken. Van bomen snoeien tot hele bomen kappen, wij zorgen voor een geslaagd eindresultaat. Zo kun jij zorgeloos met een kop koffie toekijken.

 

ETW-gecertificeerd boomverzorger

Onze veilige werkwijze en diepgaande kennis van boomverzorging wordt onderstreept door ons European Tree Worker certificaat, ETW-certificaat in het kort. Dit certificaat wordt in heel Europa erkend als dé geldende standaard voor kwaliteit en veiligheid binnen de boomverzorging.

 

Om dit certificaat te behalen hebben onze boomverzorgers een intensieve opleiding doorlopen en examens afgelegd. Daarnaast moet dit certificaat elke 3 jaar opnieuw behaald worden. Dit garandeert een blijvende kwaliteit in onze manier van werken. Daarnaast bevestigt ons ETW-certificaat onze professionaliteit en betrouwbaarheid.

 

Allround boomverzorgingsbedrijf in Drenthe

Is je boom toe aan een flinke snoeibeurt omdat deze te vol gegroeid is door de jaren heen? Of wil je een nieuwe aanbouw realiseren, maar staan er twee bomen in de weg? Geen zorgen, wij staan voor je klaar. Als echt allround boomverzorgingsbedrijf in Drenthe zijn we je van dienst met alle onderdelen van boomverzorging. Lees meer over onze werkzaamheden.

 

Bomen kappen, rooien en verwijderen

Een gekapte boom ligt in het weiland

Hoewel het natuurlijk niet altijd leuk is, kun je er soms niet omheen en moet een boom gewoon helemaal verwijderd worden. De reden hiervoor kan variëren. Een boom kan dood zijn en daardoor een direct gevaar opleveren voor de omgeving. Of een boom kan zo groot geworden zijn dat hij de omgeving domineert en zonlicht tegenhoudt voor je tuin. In dit soort gevallen biedt bomen rooien de oplossing.

Het kappen van een boom is altijd een flinke onderneming die vakmanschap vereist. Voor het verwijderen van bomen kunnen we, afhankelijk van de situatie, op verschillende manieren te werk gaan. Daarnaast kunnen we ook de stobbe voor u verwijderen met frezen. Zo blijft er niets van de boom over en heb je alle ruimte voor een nieuw project in je tuin.

  • Als er genoeg ruimte is, dan kan ervoor gekozen worden om de boom te laten vallen. Dit is vaak de snelste manier, maar komt niet zonder risico.
  • Een veiligere manier is de boom vellen. Hierbij gaat de boomverzorger met klimtechnieken de boom in en wordt de boom tak voor tak tot op de grond afgebroken.
  • Mocht de omgeving, de planning en je budget het toelaten, dan kan er ook gekozen worden voor het gebruik van een hoogwerker. Dan wordt met de hoogwerker erbij de boom beetje bij beetje afgebroken. Dit is sneller dan klimtechnieken toepassen.

Snoeien van bomen

Wil je zo lang mogelijk kunnen genieten van de bomen in je tuin? Laat ze dan van tijd tot tijd snoeien. Afhankelijk van de boomsoorten in je tuin is het aan te raden om elke 3-4 jaar een boomverzorger te laten komen voor snoeiwerk. Wij helpen jou bij het correct snoeien van al je bomen. We onderscheiden we de volgende snoeivormen:

  • Onderhoudssnoei: Tijdens de onderhoudssnoei wordt de boom teruggesnoeid, uitgelicht en opgeschoond om zo weer gezond verder te kunnen groeien. Snoeien voor onderhoud bedoeld om de levensspanne van de boom te verlengen.
  • Voor de veiligheid: Dood hout, half gescheurde takken en rotte plekken vormen een risico. Wanneer hier niets aan gedaan wordt kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Gericht snoeien biedt de oplossing. Risico takken worden zorgvuldig verwijderd, zodat er geen direct gevaar meer is.
  • Vorm behoud en herstel: Een boom groeit en bloeit. Door de jaren heen verandert de vorm van de kruin. Wanneer de boom te vol, te groot of “scheef” is geworden, kunnen wij hem terug in vorm snoeien. Zo kun je weer vele jaren genieten van een mooie bomen.

Knotten

Bomen knotten is een traditionele vorm van boomverzorging die vooral gebruikt wordt bij wilgen, maar ook bij andere soorten zoals populieren en essen. Het proces houdt in dat de takken van een boom tot op de stam worden afgezaagd. Nadat bomen geknot zijn, groeien er weer nieuwe takken. Die kunnen na een paar jaar weer opnieuw gesnoeid worden. Zo voorkom je dat de takken te lang en te zwaar worden voor de boom. Omdat bomen knotten een speciale ingreep is, raden we aan dit over te laten aan een professionele boomverzorger.

 

professionele boomverzorger velt verantwoord een hoge boom

 

Controle en advies

Heeft de berk in je achtertuin deze zomer al de bladeren verloren? Dan kan het zijn dat de boom ziek is. Vroeg bladverlies, dood hout en verkleurde plekken op de stam zijn tekenen dat je boom ziek is. Kies in dit geval altijd voor zekerheid en laat je boom grondig inspecteren. Wanneer je een afspraak maakt, komt een van onze boomverzorgers langs voor een grondige controle. Op basis van de bevindingen volgt er een advies en een plan van aanpak.

 

Bomen planten

Boomverzorging in Drenthe is niet alleen zagen, hakken en versnipperen. Het betekent ook nieuw leven creëren en bomen aanplanten. Met onze vakkennis kunnen we jou helpen met het planten van jonge bomen in je tuin. Wij weten wat de beste omstandigheden per boomsoort zijn en beschikken over het materiaal om moeiteloos en snel een boom op de juiste diepte te krijgen. Na het planten krijg je van ons uitgebreid advies over de zorg. Zo weet je zeker dat al je nieuwe bomen een vliegende start maken en kunnen uitgroeien tot grote sterke bomen.

 

Boomverzorging Drenthe

Van boomverzorging in Meppel tot Assen en van Elp tot Hoogeveen, voor professionele boomverzorging in Drenthe ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben de praktijkervaring, de kennis en het materiaal om elke klus tot een goed einde te brengen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken en weet je zeker dat je boom in goede handen is. Wij nemen de volledige klus op ons, waardoor je zo min mogelijk overlast ervaart en niet met rommel achterblijft.

 

Dus twijfel niet en vraag vandaag nog een offerte aan. Dan gaan we binnenkort bij jou aan de slag. Wil je meer weten over onze diensten of twijfel je of boomverzorging nodig is? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag de verschillende mogelijkheden.