Boomverzorging in Zuidlaren

Behalen de nieuwe zonnepanelen niet het gewenste rendement, omdat de bomen in je tuin voor te veel schaduw zorgen? Dan kan een goede snoeibeurt of het verwijderen van een boom de uitkomst brengen. Wij zijn dé specialist voor professionele boomverzorging in Zuidlaren. Vraag nu een offerte aan.

  • Veilig en verantwoord te werk gaan
  • Wij ruimen alles netjes op zodat u niet met rommel achterblijft
  • Jarenlange ervaring en expertise

De beste zorg voor elke boom

Professionele boomverzorger van CB Boomverzorging en Groentechnieken past klimtechnieken toe om zich door de boom te bewegen

Heb jij het geluk dat je een mooie, grote tuin met veel bomen hebt? Dan mag je wat ons betreft van geluk spreken. Er is niets mooier dan een stukje natuur in je eigen tuin. Bomen zorgen voor schaduw in de zomer, zitten vol leven en vormen zo een echte aanwinst voor je tuin. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van al dat moois.

 

Daarom is het belangrijk dat de bomen in je tuin de beste zorg krijgen. Dood hout, stormschade, ziektes en ouderdom kunnen namelijk een vroeg einde betekenen voor elke boom. Onze ervaren boomverzorgers hebben de kennis en expertise in huis om jouw bomen de zorg te bieden die nodig is.

 

Waarom een boomverzorger inhuren?

Het onderhouden van bomen vraagt niet alleen om specialistische kennis, maar ook om ervaring en de juiste apparatuur. Zeker wanneer het om grotere projecten gaat zoals een boom snoeien of zelfs kappen, is het noodzakelijk dat dit gecontroleerd wordt uitgevoerd door een professional. We raden je ten zeerste af om zelf aan de slag te gaan snoeien of kappen van bomen. Dit brengt onnodig veel gevaar met zich mee.

 

Kies daarom voor ons boomverzorgingsbedrijf. Wij hebben de juiste kennis en ervaring in huis om jou te helpen met alle facetten binnen de boomverzorging. Van snoeien tot rooien en van bomen planten tot aan stobben frezen. Wij zorgen voor een net eindresultaat.

 

Kies voor veilig en verantwoord werken

Een zware, laaghangende tak die scheuren vertoont. Stormschade, waarbij een halve boom op het dak van je overkapping ligt. Of gewoon een flinke boom die geruimd moet worden, omdat jullie een aanbouw gaan bouwen. Het zijn allemaal redenen om een professionele boomverzorger in te huren. Want wij weten hoe je voor iedere unieke situatie een grondig plan van aanpak maakt. Wij hebben de kennis en ervaring om elke klus op een veilige manier uit te voeren.

 

Elke klus brengt uitdagingen en risico’s met zich mee. Het is dan ook cruciaal dat we verantwoord te werk gaan. Onze inspanningen om de veiligheid te waarborgen worden onderstreept door ons ETW-certificaat (European Tree Worker). Dit certificaat wordt in heel Europa erkend als de hoogste standaard binnen de boomverzorging. Het bewijst onze vakkennis en expertise binnen het veld.

 

Een boomverzorger velt de boom door deze af te toppen

Complete boomverzorging in Zuidlaren

Kunnen de bomen in jouw tuin wel wat aandacht en zorg gebruiken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wat er ook scheelt aan de boom, wij zijn gespecialiseerd in alle onderdelen van boomverzorging, waardoor we je altijd van dienst kunnen zijn.

 

Bomen snoeien

Er zijn verschillende redenen waarom je de boom in je tuin wil laten snoeien. Misschien heeft ie een opfrisbeurt nodig, omdat de boom te vol zit met takken, of misschien is de boom dusdanig groot geworden dat je de vorm terug wilt brengen. Wij onderscheiden grofweg de volgende snoeivormen waarmee we je van dienst zijn:

  • Onderhoudssnoei: Tijdens de onderhoudssnoei wordt de boom teruggesnoeid, uitgelicht en opgeschoond om zo weer gezond verder te kunnen groeien.
  • Veiligheidssnoei: Dood hout, half gescheurde takken en rotte plekken vormen een risico. Laat je dit ongemoeid, dan neemt de kans op gevaar toe. Door deze plekken gericht aan te pakken verklein je de kans op gevaar.
  • Vormsnoei: Is de boom de afgelopen jaren wat scheef gegroeid, waardoor de vorm niet meer naar wens is? Of is de kruin te groot en vol geworden? Dan biedt een grondige vormsnoei de oplossing. Wij brengen de boom terug in de vorm die jij graag ziet.

Bomen verwijderen, kappen en rooien

Als boomverzorgers doen we er alles aan om een boom gezond en fris te houden. Toch zit er vaak niets anders op dan het verwijderen van de hele boom. Wil je een of meerdere bomen laten rooien? Neem dan contact met ons op. Afhankelijk van de situatie en omgeving kunnen we ervoor kiezen om de boom beetje bij beetje af te breken (vellen) of de boom te kappen en plat te leggen. Dit overleggen we graag met jou. Het verwijderen van complete bomen brengt altijd risico met zich mee, laat dit daarom altijd over aan ons.

 

Bomen knotten

Het knotten van bomen is een bijzondere vorm van snoeien die alleen wordt toegepast bij knotbomen. Voorbeelden van dit soort bomen zijn knotwilgen, de linde en de zwarte els. Bij knotten worden de takken van de boom volledig teruggesnoeid tot de stam. Vervolgens ontstaan er weer nieuwe, jonge takken die in de jaren na het knotten volledig uitgroeien. Na een periode van circa 3 jaar kan de boom weer geknot worden, waardoor het proces zich herhaalt. Door een boom te knotten zorg je ervoor dat de takken niet te lang en te zwaar worden voor de stam.

 

Bomen planten

Boomverzorging is meer dan alleen zagen, snipperen en hakken. Wij kunnen je ook helpen bij het planten van nieuwe bomen. We hebben het juiste gereedschap en de kennis voor het planten van jonge bomen. Door het planten van bomen uit te besteden, weet je zeker dat de boom een goede start krijgt. Zo kan deze in de jaren die volgen uitgroeien en opbloeien tot een mooie, grote boom.

 

Controle en advies

Professioneel materiaal van CB Boomverzorging en Groenprojecten

Veel dood hout, verkleurde plekken op de stam, vroeg bladverlies. Het zijn allemaal tekenen dat er iets mis kan zijn met de boom. Herken je een van deze signalen en wil je zekerheid? neem dan contact met ons op. Wij controleren de boom op mogelijke ziektes en stellen een plan van aanpak op. Door op tijd in te grijpen kan vaak het tij gekeerd worden.

De boomverzorging specialist voor Zuidlaren

Ben je op zoek naar een professionele boomverzorger voor het snoeien of kappen van de bomen in je tuin? Vraag dan een offerte aan. Wij zijn jouw specialist voor boomverzorging in Zuidlaren. Niet alleen kun je zorgeloos toekijken terwijl de klus vlekkeloos verloopt, we ruimen aan het eind van de dag ook alle rommel op, waardoor je tuin er weer verzorgd bij ligt. Dat is de kwaliteit.

 

Wij zijn niet alleen werkzaam in Zuidlaren, maar werken ook als bijvoorbeeld boomverzorger Drenthe, boomverzorger Assen en boomverzorger Westerbork.