Bosonderhoud

Risico's van een slecht onderhouden bos.

Ben jij de trotse eigenaar van een perceel bosgrond, of heb je een tuin vol bomen?? Doe je er van alles aan om je bos gezond te houden, of zie je door de bomen het bos niet meer?? Als je namelijk je bomen hun gang laat gaan, dan kan dit ook risico's meebrengen voor mens en omgeving. Je bent namelijk verantwoordelijk voor jouw mooie perceel. Als je de bomen hun gang laat gaan, kunnen ze elkaar verdrukken. Dit kan leiden tot dode takken, maar erger nog dode bomen. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties, met name op plekken waar het bos opengesteld is voor publiek. Denk aan vakantieparken, camping of bezoekers tuinen/bossen.

Wat bedoelen we met bosonderhoud?

Bosonderhoud is een ruim begrip. Een bos onderhouden vergt dan ook kennis en vaardigheden. De medewerkers van CB. Boomverzorging & Groenprojecten kunnen zowel de particuliere klant als de zakelijke klant en overheid hierbij van dienst zijn. De belangrijkste werkzaamheden zijn:

*Stormschade herstellen

* Dode takken en risico takken verwijderen

* Bospercelen uitdunnen

* Wandelpaden van overhangende takken vrij snoeien.

 

Bospercelen onderhouden is nodig om alles veilig en gezond te houden. Wanneer bomen elkaar verdrukken, krijgt ook de laag groeiende beplanting weinig zonlicht , en krijgt dus geen kans om te groeien en te ontwikkelen. Na een aantal jaren zullen takken van bomen tegen elkaar aangroeien  en is het noodzakelijk om te snoeien. CB. Boomverzorging & Groenprojecten kan voor jou alle werkzaamheden aan je bomen of bos uitvoeren. Wil je meer weten of het onderhouden van je bomen of bosperceel? We maken graag een afspraak om langs te komen , en je te adviseren bij het onderhoud van jouw bomen en bosperceel.