Boomverzorging in Coevorden

Heb je bomen in je tuin of op je grond staan? Dan ben jij er verantwoordelijk voor dat deze geen risico’s opleveren voor de omgeving. Daarom is goede boomverzorging in Coevorden erg belangrijk. Onze boomverzorgers komen graag bij je langs om alle verzorging van je bomen uit handen te nemen.

De noodzaak van goede boomverzorging

Goede boomverzorging in Coevorden is noodzakelijk voor gezonde bomen en veiligheid

Zoals al gezegd, is correcte boomverzorging in Coevorden erg belangrijk. Jij bent namelijk verantwoordelijk voor de boom en de risico’s die daarbij komen kijken. Er zijn verschillende dingen die verkeerd kunnen gaan als jouw boom niet goed verzorgd wordt:

 • Schade aan mens, dier of materiaal: Bomen met zware of rotte takken hebben een grotere kans dat ze hun takken laten vallen of dat deze afbreken tijdens een storm. Hierdoor kan enorme schade ontstaan.
 • Omwaaiende bomen: Bomen die niet goed geplant zijn of een zwakke gezondheid hebben, waaien gemakkelijker om tijdens een storm.
 • Gezondheidsrisico’s: Zwakke bomen trekken sneller boomziektes en plagen aan die ook schadelijk kunnen zijn voor mensen en dieren in de omgeving.

Wil jij er zeker van zijn dat jouw boom geen problemen veroorzaakt voor jou of de buurt? Laat onze boomverzorger voor Coevorden jou dan helpen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Dankzij de ervaring van onze medewerkers zorgen ze ervoor dat jouw boom weer in topconditie is.

 

Jouw boomverzorging in Coevorden

Het is mogelijk om diverse werkzaamheden uit te laten voeren door onze boomverzorger voor Coevorden. De boomverzorging kan de volgende onderdelen bevatten:

 • Verschillende vormen van bomen snoeien
 • Bomen planten of juist verwijderen
 • Boomcontrole en boomziekte & plaag bestrijding

Wil je weten welke vorm van onderhoud jouw bomen nodig hebben? Dan gaan wij als ervaren boomverzorgingsbedrijf voor Coevorden graag met je in gesprek om te kijken wat we voor jouw bomen kunnen betekenen. Dankzij onze expertise zien we al snel wat jouw bomen nodig hebben, maar jij bepaalt uiteindelijk wat er gaat gebeuren. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

 

Jouw bomen laten snoeien

Het grootste onderdeel van de werkzaamheden die vallen onder de boomverzorging voor Coevorden is bomen snoeien. Je kunt onze boomverzorger langs laten komen voor begeleidingssnoei bij jonge bomen, onderhoudssnoei bij volwassen bomen of het toppen of knotten van je boom.

Elke vorm van bomen snoeien zorgt op hun eigen manier voor:

 • Het voorkomen van afbrekende takken door zwakte of zwaarte
 • Een mooie uitstraling van je boom en minder schaduwvorming rondom de boom
 • Meer energie voor de boom om sterkere takken te groeien

Onze boomverzorgers kunnen je adviseren over de beste vorm van snoeien voor jouw bomen. Zo zorgen we er samen voor dat jouw boom goed en veilig gesnoeid wordt.

 

Jouw bomen verwijderen of nieuwe bomen planten

Van het begin tot het einde van je boomverzorging in Coevorden, staan onze boomverzorgers voor je klaar. Dit betekent dat ze graag langskomen om jouw nieuwe bomen te planten, maar ook bomen voor je komen verwijderen. Er zijn verschillende redenen waarom je bomen laat verwijderen:

 • De boom is te ziek of zwak geworden, waardoor deze niet meer kan herstellen
 • De boom staat in de weg van nieuwe plannen
 • De boom is verkeerd geplant en de wortels duwen de grond naar boven

Wat je reden ook is. Onze boomverzorgers kunnen de boom volledig rooien en de boomstronk verwijderen. Zo heb jij weer alle ruimte in je tuin.

 

Het correct plaatsen van een jonge boom is ontzettend belangrijk. Zoals al benoemd, kunnen de wortels namelijk flinke schade opleveren. Dit gebeurt vaak als een boom te ondiep geplant is. Hierdoor waaien ze ook sneller om bij harde wind. Wordt de boom juist te diep geplant, dan breekt deze juist gemakkelijker af bij harde wind en kan de onderkant van de boom gaan rotten.

 

Wil jij er zeker van zijn dat jouw nieuwe bomen stevig geplant worden? Dan helpen onze boomverzorgers je graag met hun expertise. Door ze goed te verankeren, vergroot je direct de kans dat ze sterk en gezond groeien. Als boomverzorging bedrijf voor Coevorden helpen we natuurlijk graag bij het correct planten van je nieuwe bomen.

 

Periodieke boomcontrole

Boomcontrole in Coevorden laten uitvoeren door CB Boomverzorging en Groenprojecten

Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien, maar voor onze ervaren boomverzorgers bijna automatisch gaat, is het controleren van bomen. Dit gebeurt al tijdens bijvoorbeeld het snoeien, maar kan ook periodiek ingepland worden.

 

Door tijdige boomcontroles uit te voeren, kunnen zwaktes in de boom, boomziektes en plagen op tijd gedetecteerd worden. Door de boomverzorging in Coevorden professioneel uit te laten voeren, kan de boom mogelijk gered worden van een vervelende en onnodige ondergang.

Niet elke boomziekte of plaag kan bestreden worden. Dit betekent helaas dat je boom verwijderd moet worden. Onze boomverzorger voor Coevorden zal je adviseren over de verschillende stappen die ondernomen kunnen worden als er tijdens een controle problemen gevonden zijn.

 

Je boomverzorging in Coevorden uitbesteden

Wil jij dat jouw bomen de beste verzorging krijgen die ze nodig hebben? Neem dan contact met ons op om jouw boomverzorging in Coevorden te bespreken. Dankzij jarenlange ervaring kunnen we adviseren wat het beste zal zijn voor jou en je boom. Daarnaast beschikken we over onze eigen materialen, waardoor we je snel kunnen komen helpen. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en doen onder andere:

Naast boomverzorging, kun je ook de hoveniers van ons boomverzorgingsbedrijf voor Coevorden langs laten komen. Zij pakken alle andere klussen aan die in jouw tuin moeten gebeuren, zoals het plaatsen van een vlonder of schutting, het maaien van het gazon of het snoeien van je heg.

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op om jouw plannen te bespreken.