Boomverzorging in Dwingeloo

Kunnen de bomen in jouw tuin wel wat aandacht gebruiken? Overmatig dood hout, afgescheurde takken of vieze plekken. Het zijn allemaal redenen om een professionele boomverzorger te bellen. Wij zijn CB Boomverzorging & Groenprojecten, wij zijn jouw specialist voor boomverzorging in Dwingeloo en omstreken. Waar kunnen we jou mee helpen?

Kies ook voor CB Boomverzorging & Groenprojecten

  • European Treeworker (ETW) gecertificeerd
  • Altijd een net eindresultaat zonder rommel
  • Veilig en verantwoord werken is nr. 1 prioriteit

Waarom kiezen voor een boomverzorger?

Boomverzorging in Dwingeloo door CB Boomverzorging en Groenprojecten

Het grootste deel van de verschillende boomsoorten die wij in Nederland hebben, zijn zelfverzorgend. Dit betekent echter niet dat ze geen zorg nodig hebben. Er zijn namelijk zat redenen waarom een boom onder handen moet worden genomen. Dit varieert van snoeiwerk en controle op ziektes tot het verwijderen van complete bomen.

Zo levert een dode of afgescheurde tak risico op voor de directe omgeving. In dit geval moet deze vakkundig en op een juiste manier worden verwijderd. Wanneer een hele boom zo ziek is dat deze ten dode is opgeschreven, is het een flinke uitdaging om deze op een veilige manier te verwijderen. Vooral wanneer de boom op een lastige locatie in je tuin staat.

 

Voor al dit soort uitdagingen is het aan ons boomverzorgers om jou te helpen. Wij hebben de kennis, ervaring en het gereedschap om iedere uitdaging tot een goed eind te brengen. We kijken per situatie wat de beste aanpak is en werken altijd met respect voor de boom en de veiligheid. Zo kunnen we aan het eind van de dag met een goed gevoel weer naar huis. Heb jij een of meerdere bomen waar we mee aan de slag moeten? Vraag dan nu een offerte aan.

 

Veiligheid op de eerste plek

Boomverzorging is een bijzonder vak dat nooit zonder risico komt. Zelfs het kappen van een kleine, vrijstaande boom in Dwingeloo vraagt om een duidelijke aanpak. De veiligheid van de boomverzorger en iedereen betrokken staat elke klus weer centraal. Bij CB Boomverzorging en Groenprojecten werken we daarom standaard volgens de strengste veiligheidseisen binnen ons werkveld.

 

Onze boomverzorgers zijn ETW-gecertificeerd. Dit certificaat wordt in heel Europa gezien als de standaard binnen internationale boomverzorging. Het getuigt van diepgaande kennis van boomverzorging en veiligheidsaspecten die eraan verbonden zijn. Elke klus maken we eerst een helder plan van aanpak, brengen we de risico’s in kaart en stellen we de directe omgeving veilig. Zo werken we verantwoord, stap voor stap naar een goed eindresultaat.

 

Allround boomverzorging voor Dwingeloo en omgeving

Boomverzorging omvat meer dan snoeiwerk en bomen rooien. Wij zijn gespecialiseerd in vrijwel alle verschillende takken binnen ons vakgebied. Met recht kunnen wij onszelf een allround boomverzorgingsbedrijf noemen. Vanuit onze locatie in Elp zijn we werkzaam voor Boomverzorging in Drenthe en de overige noordelijke provincies. Dus ook op de volgende locaties staan we voor je klaar:

Dus wat je vraagstuk met betrekking tot bomen ook inhoudt, wij draaien er onze handen niet voor om, maar pakken elke klus met plezier aan. Ontdek wat we allemaal voor je kunnen betekenen.

Verantwoord verwijderen van bomen

Combinatie van aanhanger met professionele takkenversnipperaar voor boomverzorging in Dwingeloo

Het moment dat een boom dermate aangetast is door ziekte dat behoud onmogelijk wordt, vereist dat we tot kappen overgaan. Dit proces dient met uiterste precisie en zorgvuldigheid te gebeuren, gezien de risico's die aan bomen kappen kleven. Onze specialisten staan garant voor een veilige en doordachte verwijdering van elke boom, ongeacht de grootte of locatie, of deze nu alleen staat of ingeklemd is tussen andere bomen of gebouwen. Met behulp van specialistische klimtechnieken en het gecontroleerd neerlaten van takken, waarborgen we een goed eindresultaat.

 

Professioneel snoeien voor gezondheid en veiligheid

Wordt de oprit waar je dagelijks parkeert overschaduwd door uitstekende takken? Dit kan ongemak en zorgen met zich meebrengen. Van een overvloed aan bladeren op je auto tot het risico dat een tak afbreekt. Dit zijn slechts enkele redenen om tot snoeien over te gaan, naast het herstellen van de boomvorm of het verwijderen van dode takken.

 

Ongeacht de reden, bij ons zijn je bomen in de juiste handen. Afhankelijk van de specifieke situatie en omgeving, gebruiken we klimtechnieken of een hoogwerker voor het snoeien. We stemmen de mogelijkheden graag af op jouw wensen, waarbij we altijd streven naar een oplossing op maat en een uitmuntend resultaat.

 

Specialistisch knotten voor duurzame groei

Staan er een of meerdere wilgen in je tuin die periodiek geknot moeten worden? Het regelmatig en vakkundig knotten van deze en andere knotbomen, zoals de es, is cruciaal. Bij deze speciale snoeimethode worden de takken tot aan de stam teruggesnoeid, waarna ze over de jaren heen opnieuw uitlopen. Dit proces wordt met regelmaat herhaald om overmatige en te zware takgroei te voorkomen, zodat de boom gezond blijft.

 

Stormschade opruimen

Ingescheurde stam van een boom door storm

Het gezegde luidt: “hoge bomen vangen veel wind”. Helaas betekent dit ook dat ze bij te veel wind behoorlijk hard neerkomen, met alle gevolgen van dien. Stormschade kan variëren van afgebroken takken tot een complete eik die ontworteld op je erf ligt. Met een beetje geluk is er geen grote schade en kom je met de schrik vrij. Helaas kan het ook anders zijn. Omgewaaide bomen verwijderen vraagt altijd om een unieke aanpak, waarbij extra doordacht te werk wordt gegaan. Ga daarom nooit zelf aan de slag met stormschade, maar besteed dit uit aan ons.

 

Vakkundige inspectie en controle

Net als mensen zijn ook bomen gevoelig voor ziekten. Regelmatige controle is daarom essentieel. Symptomen als dode takken, ongewone vlekken, houtrot of de aanwezigheid van spechten kunnen wijzen op problemen. Tijdens onze inspecties voeren we een diepgaande uit en adviseren we een passend plan van aanpak, altijd in samenspraak met jou, zodat je volledige controle houdt over de verzorging van je bomen.

 

Het planten van nieuwe bomen

Boomverzorging gaat verder dan het verwijderen en snoeien; het omvat ook het planten van nieuw leven. Het correct planten van een boom vereist kennis over onder meer de ideale planttijd, plantdiepte en watergift. Voor een zorgeloze start van je nieuw aangeschafte boom, bieden wij onze professionele plantdienst aan, inclusief alle benodigde nazorg.

 

Jouw boomverzorger in Dwingeloo en omstreken

Kies ook de beste zorg voor je bomen en besteed boomverzorging in Dwingeloo uit aan onze experts. Van snoeien en dood hout verwijderen tot aan bomen kappen, wij zorgen voor een goed eindresultaat. Vraag vrijblijvend een offerte aan en dan komen we zo snel mogelijk bij je langs.