Boomverzorging in Klazienaveen

Is het hoog tijd voor zonnepanelen op het dak? Dan wil je natuurlijk dat de rij bomen in je achtertuin het zonlicht blokkeren. Een of meerdere bomen laten snoeien of weghalen zorgt voor meer licht en ruimte in de tuin. Neem geen risico en laat professionele Boomverzorging in Klazienaveen over aan ons.

Waarom jij kiest voor CB Boomverzorging & Groenprojecten

  • European Treeworker (ETW) gecertificeerd
  • Een verzorgd eindresultaat zonder rommel
  • Wij werken veilig en verantwoord

Waarom een boomverzorger inhuren?

kettingzagen van CB Boomverzorging en Groenprojecten naast een omgezaagde boom

Er zijn veel verschillende redenen waarom je een professionele boomverzorger nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld enkele prachtige fruitbomen in je achtertuin, maar geven deze nauwelijks nog vruchten af? Dan kan een flinke snoeibeurt voor wonderen zorgen. Een ander voorbeeld waarbij wij het verschil maken, is bij het opruimen van stormschade. Wanneer een complete boom of alleen de top van een boom zijn gescheurd tijdens de storm, dan moet dit vakkundig en op een veilige manier worden opgeruimd.

 

Een dode of afgescheurde tak zorgt altijd voor gevaarlijke situaties, ongeacht hoe lang deze er al hangt. De enige oplossing is het verwijderen van dit soort takken om de kans op schade aan mensen of voorwerpen te verminderen. Hetzelfde geldt voor een boom die dusdanig ziek is dat deze ten dode is opgeschreven. Niet alleen herkennen wij de signalen van een ernstig zieke boom, we hebben de kennis, expertise en het materiaal dat nodig is om een complete boom vakkundig te verwijderen.

 

Voor al deze situaties raden wij je ten zeerste aan om niet zelf aan de slag te gaan met een kettingzaag en een ladder. Boomverzorging is een lastig vak dat altijd met de nodige risico’s komt. Een ongeluk met ernstige gevolgen zit in een klein hoekje. Laat boomverzorging bij u thuis in Klazienaveen daarom over aan onze professionals. Wij zorgen bij iedere uitdaging voor een aanpak op maat voor een goed eindresultaat. Van snoeien en knotten tot aan rooien en stobbenfrezen. Wij zijn uw boomverzorgingsspecialist. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan.

 

Veiligheid boven alles

Zoals gezegd is Boomverzorging een uitdagend beroep dat de nodige gevaren kent. Iedere boom en situatie is immers uniek en komt met eigen uitdagingen. Het is daarom altijd verstandig om dit over te laten aan een vakman. Voor ons is veiligheid en verantwoord werken de belangrijkste prioriteit. Al onze mensen beschikken over de kennis en ervaring die nodig is om zelfs de meest uitdagende klussen tot een goed eind te brengen.

 

Per opdracht brengen we de directe omgeving in kaart en analyseren we vooraf wat de mogelijke risico’s zijn. Op basis van een grondige inspectie en evaluatie maken we een duidelijk plan van aanpak. Dit communiceren we altijd met de klant, zodat jij ook volledig op de hoogte bent van wat er gaat gebeuren. Mochten we tijdens onze werkzaamheden tegen verrassingen aanlopen, dan spelen we hier doordacht op in.

 

Om een veilige werkwijze te garanderen zijn onze boomverzorgers ETW-gecertificeerd. Dit certificaat is in heel Europa geldig en wordt behaald na een intensieve opleiding en examinering. Na 3 jaar moet het European Tree Worker certificaat verlengd worden. Dit gaat gepaard met nieuwe examens om zo te toetsen of een boomverzorger nog steeds aan de strenge internationale eisen voldoet. Bij CB Boomverzorging en Groenprojecten nemen we veiligheid uiterst serieus. Alleen zo zorgen we dat iedere klus tot een goed eind wordt gebracht.

 

Allround boomverzorging voor Klazienaveen en omstreken

Wij zijn de specialist voor boomverzorging in Klazienaveen

Onder boomverzorging vallen veel verschillende taken. De meeste mensen zijn bekend met snoeiwerkzaamheden en het kappen van bomen. Hier blijft het echter niet bij. Wij mogen ons met recht een allround boomverzorgingsbedrijf noemen. Voor al je vraagstukken met betrekking tot bomen staan wij voor je klaar. Onze hoofdlocatie is Elp, vanuit hier nemen we Boomverzorging in Drenthe op ons.

 

Naast Klazienaveen werken we dus ook onder andere in:

Ontdek onze diensten

Wat je vraagstuk met betrekking tot boomverzorging in Klazienaveen inhoudt, ons team staat voor je klaar. Ontdek waar we allemaal gespecialiseerd in zijn:

 

Bomen verwijderen

Wanneer een boom zodanig door ziekte is aangetast dat herstel niet meer mogelijk is, is het noodzakelijk om de boom te verwijderen. Bomen verwijderen moet met de grootste zorg en aandacht uitgevoerd worden vanwege de mogelijke gevaren die het verwijderen van bomen met zich meebrengt.

Onze ervaren professionals zorgen voor een veilige en overwogen aanpak bij het verwijderen van iedere boom, of deze nu vrijstaat of zich bevindt in een complexe omgeving tussen andere bomen of structuren. Dankzij geavanceerde klimtechnieken en het zorgvuldig laten zakken van takken verzekeren we een veilige en succesvolle afhandeling.

 

Bomen vakkundig snoeien

Wordt je parkeerplek dagelijks geteisterd door overhangende takken? Dit kan voor irritaties en bezorgdheid zorgen, van een constante stroom bladeren op je voertuig tot de angst dat een tak afbreekt en op je auto landt. Dit zijn belangrijke aanleidingen voor het besluit tot bomen snoeien. Daarnaast snoeien we natuurlijk ook om de vorm niet van de boom te herstellen of dode takken te verwijderen.

 

Wat de ook aanleiding is, je kunt erop vertrouwen dat jouw bomen bij ons in de juiste handen zijn. Afhankelijk van jouw unieke situatie en de omgevingsfactoren kiezen we voor klimtechnieken of het inzetten van een hoogwerker voor het snoeien. Dit gaat altijd in overleg en de wensen van de klant zijn voor ons leidend. Vanzelfsprekend wordt snoeiafval dat vrijkomt bij de werkzaamheden altijd door ons opgeruimd. Zo blijf je aan het eind van de dag niet achter met een flinke stapel takken.

 

Knotten voor onderhoud

Heb je wilgen of andere knotbomen zoals essen in je achtertuin die onderhoud nodig hebben? Het periodiek en deskundig laten knotten van deze bomen is essentieel voor hun welzijn. Door deze unieke snoeitechniek, waarbij takken tot dicht bij de stam worden gesnoeid, kunnen ze in de loop van de tijd weer uitlopen. Het is belangrijk om dit proces regelmatig te herhalen. Zo wordt voorkomen dat takken overmatig zwaar worden en blijft de boom in optimale conditie. Ook het knotten van bomen wordt door onze vakmensen op specialistische wijze uitgevoerd.

 

Stormschade opruimen

Professionele boomverzorger van CB Boomverzorging en Groenprojecten ruimt stormschade op

Tijdens een storm krijgen bomen flink wat te verduren. Zelfs de gezondste boom is op dat moment niet veilig en de kans dat het misgaat is dan ook altijd aanwezig. Wanneer tijdens een storm een flinke tak afscheurt en op je dak belandt, dan moet deze vakkundig verwijderd worden. Hetzelfde geldt voor een boom die volledig ontworteld is en nu in je achtertuin ligt.

 

Dit soort opruimklussen moeten altijd uitgevoerd worden door een professional. De situatie is vaak onvoorspelbaar, waardoor er per schadegeval gekeken moet worden wat de beste manier is om tot een oplossing te komen. Wij hebben de afgelopen jaren al vele stormschadeklussen uitgevoerd en zijn daardoor ook bekend met de uitdagingen die komen kijken bij stormschade opruimen.

 

Vakkundige inspectie en controle

Net zoals mensen vatbaar zijn voor kwalen, zijn bomen dat ook. Het is daarom cruciaal om ze regelmatig te laten nakijken. Verschijnselen zoals dode takken, ongebruikelijke markeringen, verrotting van het hout of de aanwezigheid van spechten kunnen duiden op onderliggende problematiek. Bij onze evaluaties bieden we een grondige analyse en stellen we, in overleg met jou, een geschikt plan van aanpak voor. Zo blijf je altijd volledig betrokken bij het welzijn van je bomen. Door regelmatig bomen te laten controleren door een boomverzorger kunnen ziektes en andere gevallen in een vroeg stadium ontdekt worden.

 

Het planten van nieuwe bomen

Boomverzorging bestaat uit meer dan alleen snoeien en bomen kappen. Zo voeren we ook klussen uit waarbij de kettingzaag in de bedrijfswagen blijft liggen. Het planten van nieuwe, jonge bomen behoort ook tot ons takenpakket. Met onze kennis van boomsoorten en boomgroei, adviseren we wat de juiste plek is in je tuin voor een bepaalde boomsoort. Daarnaast zorgen we ervoor dat de boom op een juiste diepte wordt geplant en verzorgen we de nazorg.

 

Door het planten van bomen uit te besteden aan een boomverzorger weet je zeker dat elke boom een goede start krijgt.

 

De specialist voor boomverzorging in Klazienaveen

Kies ook voor zekerheid en huur ons in voor elk boomverzorgingsproject in Klazienaveen en omgeving. Wij hebben de juiste kennis, ervaring en het materieel dat nodig is om elke klus tot een goed eind te brengen. We werken met een gemotiveerd team dat de noodzaak van veilig werken begrijpt en dit ook uitvoert. Samen zorgen we ervoor dat jouw tuin er aan het eind van de dag weer netjes bijligt. Pas wanneer jij tevreden bent, kunnen wij weer met een goed gevoel naar huis.