Boomverzorging in Overijssel

De laatste storm heeft voor aardig wat schade gezorgd. Ook de grote eikenboom in jouw achtertuin is niet gespaard gebleven. Nu hangt er een half afgescheurde tak behoorlijk dicht bij de zonnepanelen op je schuurdak. Deze situatie vraagt om professionele boomverzorging in Overijssel. Wij zijn jouw boomspecialist voor elke klus in Overijssel. Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

  • Jouw boomspecialist voor boomverzorging in Overijssel
  • ETW-gecertificeerd boomverzorgingsbedrijf
  • Veilig en verantwoord werken staat voorop

Kies voor professionele boomverzorging in Overijssel

Boomverzorging in Overijssel voor opruimen stormschade

Bomen komen in vele soorten en maten. Je hebt kleine fruitboompjes, grote coniferen en reusachtige eikenbomen. Ze verschillen in formaat, uiterlijk en bloeiperiode, maar één ding hebben ze gemeenschappelijk. Elke boom heeft de juiste verzorging nodig. Alleen zo kun je maximaal genieten van de bomen in je tuin.

En de beste verzorging? Die bieden wij. Met onze jarenlange ervaring en een enthousiast team gecertificeerde boomverzorgers brengen wij elke klus in Overijssel tot een goed eind. Van bomen inspecteren tot kappen. Wij draaien er onze hand niet voor om. Waar kunnen we jou mee helpen?

 

Neem geen risico

Je vraagt jezelf misschien af: “Waarom zou ik een boomverzorger inhuren?” Het antwoord op deze vraag is heel simpel. Omdat je zo kiest voor een veilige en verantwoorde werkwijze. Zoals gezegd is iedere boom anders. Dit betekent dus ook dat elke boomverzorging klus weer een nieuwe uitdaging is. Het verwijderen van een laaghangende tak lijkt misschien een simpel klusje dat je zelf kunt doen. Maar schijn bedriegt.

 

Zonder het juiste materiaal, de nodige ervaring en een duidelijk plan van aanpak is de kans op schade ontzettend groot. Boomverzorging is namelijk een beroep dat altijd met risico komt. Neem daarom geen onnodige risico’s en besteed het snoeien of kappen van je bomen uit aan ons. Dan kun jij zorgeloos toekijken met een lekker bakje koffie, terwijl wij de bomen in je tuin onder handen nemen. Klinkt al een stuk beter, toch?

 

Het belang van veilig werken

Zoals gezegd is boomverzorging een beroep waar standaard risico’s aan verbonden zijn. Ziektes, houtrot, dode takken en stormschade zorgen voor onvoorspelbare situaties. Alleen een ervaren en gecertificeerd boomverzorger heeft voor deze uitdagingen de juiste expertise om veilig te werk te gaan. Kies daarom voor onze verantwoorde manier van werken.

 

European Tree Worker gecertificeerd boomverzorgingsbedrijf

Als professioneel boomverzorgingsbedrijf zijn wij in het bezit van het European Tree Worker certificaat. ETW in het kort. Dit certificaat vormt binnen heel Europa de standaard voor professionele boomverzorging. Hiermee tonen wij aan dat onze boomverzorgers succesvol de strenge opleiding en examinering hebben afgerond die nodig zijn voor het behalen van het certificaat. Het ETW-certificaat dient iedere drie jaar hernieuwd te worden. Hierbij worden onze boomverzorgers dus opnieuw getoetst om te controleren of de kennis van de laatste technieken nog up-to-date is.

 

Kies je voor een ETW gecertificeerd boomverzorgingsbedrijf? Dan weet je zeker dat je te maken hebt met een vakspecialist.

 

Het allround boomverzorgingsbedrijf in Overijssel

Bedrijfswagen met aanhanger en versnipperaar van CB Boomverzorging en Groenprojecten voor boomverzorging in Overijssel

Wanneer we spreken van boomverzorging dan hebben we het over alle werkzaamheden die gericht zijn op het onderhoud van bomen. Dit varieert van het planten van bomen tot aan bomen verwijderen. Bij CB Boomverzorging en Groenprojecten zijn we gespecialiseerd in alle onderdelen van boomverzorging. Voor elk boomverzorgingproject in heel Overijssel en voor boomverzorging in Drenthe zijn wij dan ook de perfecte keuze.

Hoe kunnen we jou helpen? Neem contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Bomen snoeien in Overijssel

Wanneer je zo lang mogelijk van een of meerdere verschillende bomen wilt genieten, dan is bomen laten snoeien essentieel. Hoe vaak een boom gesnoeid moet worden, is afhankelijk van de boomsoort, de gezondheid van de boom en de directe omgeving.

Daarnaast onderscheiden we de volgende snoeivormen:

  • Onderhoudssnoei: Deze vorm van snoeien is bedoeld om de boom flink op te frissen. Hierbij wordt dood hout verwijderd en wordt de boom uitgelicht door overbodige takken weg te halen. Een regelmatige en goed uitgevoerde onderhoudssnoei kan de levensduur van de boom aanzienlijk verlengen.
  • Vormsnoei: Wanneer de kruin van de boom te groot en te vol is geworden dan beïnvloedt dit het aanzien van de boom. Zeker bij een kleine tuin kan de boom al snel de omgeving domineren. In dit geval is vormsnoei de oplossing. Hierbij brengen we de boom weer mooi terug in vorm.
  • Snoeien voor de veiligheid: Zaken als dood hout, gescheurde takken en rotte plekken vormen een risico. Wanneer je dit soort punten opmerkt is het verstandig om niet te lang te wachten en direct contact op te nemen. Met een gecontroleerde snoeibeurt verkleinen we het risico op schade.

Bomen knotten

Bomen knotten is een traditionele vorm van snoeien. Deze snoeivorm wordt alleen toegepast bij knotbomen zoals wilgen, essen en populieren. Van oudsher was het doel van knotten een constante levering van brandhout toeleveren. Tegenwoordig doen we dit meer om de vorm van de boom te behouden.

 

Bij knotten worden alle takken van de boom helemaal teruggesnoeid tot aan de stam. Vervolgens groeien hier weer nieuwe takken uit. Na ca. 3 jaar is het weer tijd om te knotten. Dit proces blijft zich vervolgens herhalen. Doe je dit niet? Dan kunnen de takken te zwaar worden voor de stam. Dit geeft kans op schade aan de boom en de omgeving. Ook voor bomen knotten in Overijssel ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Bomen verwijderen: kappen, vellen en rooien

Wanneer een boom dood, ernstig ziek of in dusdanig slechte staat is dat dit een gevaar oplevert voor de omgeving, zit er nog maar één ding op. De hele boom verwijderen. Voor het verwijderen van bomen zijn er 3 mogelijkheden: kappen, vellen of rooien.

  • Bomen kappen: Bij kappen wordt de boom in zijn geheel omgelegd door een boomverzorger. Dit is een uiterst precieze handeling die de nodige kennis en ervaring vereist. Het kappen van bomen is ook enkel en alleen mogelijk wanneer de omgeving dit toelaat. Zodra de boom plat ligt wordt deze beetje bij beetje in stukken gezaagd en opgeruimd. Het enige wat overblijft is de stobbe. Deze kun je laten staan of laten verwijderen met stobbenfrezen.
  • Bomen vellen: Bomen vellen is een bijzondere techniek die zich uitstekend leent voor het verwijderen van bomen die op lastige plekken staan. Denk hierbij aan een boom in een kleine tuin of een boom die direct naast de schuur staat. Is er weinig ruimte of kans op schade? Dan is vellen de beste optie. Bij het vellen van bomen wordt de boom met behulp van klimtechnieken beetje bij beetje afgebroken. Dit is een uitdagende onderneming die vraagt om een verantwoorde aanpak.
  • Bomen rooien: Bij bomen rooien wordt de complete boom, inclusief wortels, in één keer verwijderd door een bomenrooier. Ook bomen rooien is alleen mogelijk als de directe omgeving het toelaat. Het voordeel van bomen rooien is dat je niet achterblijft met de stobbe, maar direct iets nieuws kunt planten of de grond egaliseren.

Inspectie en advies

Professionele boomverzorger van CB Boomverzorging en Groenprojecten velt een boom

Wil je ervoor zorgen dat de bomen in je tuin zo lang mogelijk gezond blijven? Neem dan regelmatig de tijd om naar boven te kijken. Zie je dode takken, tekenen van rot of andere gekke vlekken? Dan is het een goed idee om ons te bellen. Wij voeren een professionele inspectie uit en op basis hiervan brengen we een advies uit. Mocht er iets mis zijn met de boom, dan kunnen we direct een passend plan van aanpak maken. Mocht er iets mankeren aan de boom, dan kan met boomziektes bestrijden het tij gekeerd worden.

 

Inspectie en advies

Wil je ervoor zorgen dat de bomen in je tuin zo lang mogelijk gezond blijven? Neem dan regelmatig de tijd om naar boven te kijken. Zie je dode takken, tekenen van rot of andere gekke vlekken? Dan is het een goed idee om ons te bellen. Wij voeren een professionele inspectie uit en op basis hiervan brengen we een advies uit. Mocht er iets mis zijn met de boom, dan kunnen we direct een passend plan van aanpak maken. Mocht er iets mankeren aan de boom, dan kan met boomziektes bestrijden het tij gekeerd worden.

 

Nieuw bomen planten

Als professionele boomverzorgers in Overijssel weten we natuurlijk ook alles over het planten van bomen. Heb je net een of meerdere jonge bomen aangeschaft en wil je zeker weten dat deze op de juiste manier worden geplant? Dan helpen wij hierbij. We kijken per omgeving wat de beste plek voor de boom is. Ook zorgen we voor de optimale bodemomstandigheden en zorgen we dat elke boom op exact de juiste diepte geplant wordt. Zo zorgen we ervoor dat elke boom de juiste start krijgt.

 

Op zoek naar een boomverzorger in Overijssel?

Van Steenwijk tot aan Elp. Wij zijn jouw boomspecialist voor boomverzorging in Overijssel. Wij komen graag bij je langs om elke boom onder handen te nemen. Met een gemotiveerd team, jarenlange ervaring, professioneel materiaal en de juiste papieren brengen wij elk project tot een goed eind. Bij elke klus werken we veilig en verantwoord. Aan het eind van de dag zorgen we ervoor dat er geen rommel, zoals takken of stammen, achterblijft, maar ruimen we alles op. Dat is het gemak van een professionele boomverzorger.

 

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een boomverzorgingsbedrijf in Overijssel? Neem dan contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Dan komen we graag zo snel mogelijk bij je langs.