Boomverzorging in Roden

Bomen sterk en gezond houden is een flinke klus. Je moet op het juiste moment en precies genoeg snoeien, juist bemesten en alert zijn op eventuele ziektes. Door te kiezen voor professionele boomverzorging in Roden heb je hier niet langer omkijken naar. Onze boomverzorgers zijn ETW (European Tree Worker) gecertificeerd, wat staat voor kwaliteit en expertise in boomverzorging. Met jarenlange ervaring zijn wij u graag van dienst.

  • Veilig en verantwoord te werk gaan
  • European Tree Worker (ETW) gecertificeerd
  • Werkzaam in heel Nederland

Boomverzorging in Roden: Om jouw boom mooi en gezond te houden

Wonen en werken in een groene omgeving is letterlijk van levensbelang voor de mens; bomen zetten kooldioxide om in zuurstof, wat wij nodig hebben om te kunnen leven. Daarom moeten we ook goed voor de bomen zorgen. Doen we dit niet, dan kan dit gevaarlijke situaties veroorzaken. Gevaarlijke takken die overhangen bijvoorbeeld of bomen die te dicht bij gebouwen, wegen of voetpaden staan. Een boomverzorger in Roden kan de risico’s in deze situatie beperken.

 

Is jouw boom te groot, vormt deze een gevaar of is hij gewoon toe aan een flinke snoeibeurt? We komen bij je langs om de staat van de bomen te beoordelen en stellen op basis hiervan een plan van aanpak op. Wij verzorgen jouw boom vakkundig en leveren je tuin altijd bezemschoon op.

 

Schakel altijd een specialist in boomverzorging in

Op zoek naar een expert in boomverzorging in Roden? Wij beschikken over de juiste kennis én materialen voor elke klus.

Boomverzorging is een vak apart. Vooral bij grotere werkzaamheden, zoals het snoeien of kappen van bomen, is het essentieel dat een deskundige dit op een gecontroleerde manier uitvoert. Of het nu gaat om een zware, laaghangende tak met scheuren, stormschade met een boom op je dak, of een grote boom die weg moet voor een uitbouw, het inschakelen van een professionele boomverzorger is een verstandige keuze. Wij ontwikkelen voor elke unieke situatie een doordacht plan en voeren elke opdracht veilig uit.

 

European Tree Workers (ETW)

ETW is het certificaat voor de uitvoerende boomverzorger. Om het certificaat te behalen, moet de kandidaat zijn vakbekwaamheid aantonen in een examen dat onder de supervisie van de European Arboricultural Council (EAC) staat. ETW is in de meeste Europese landen dan ook de standaard. Met een ETW-er ben je verzekerd van een goede boomverzorging met oog voor jouw veiligheid en die van de directe omgeving.

 

Wij zijn een allround boomverzorgingsbedrijf in Roden

Wij kunnen onszelf met recht een allround boomverzorgingsbedrijf noemen. Van snoeiwerk tot aanplanting en onderhoud. Boomverzorging kent verschillende facetten. Hieronder beschrijven wij alle facetten en vertellen we hoe we te werk gaan:

 

Veilig bomen laten snoeien

Afhankelijk van leeftijd en soort vraagt iedere boom om een eigen aanpak. Wij snoeien bomen met een hoogwerker of met behulp van klimtechnieken. Het snoeien van de boom moet op het juiste moment en in de juiste mate gebeuren. Voor bomen midden in ons leefgebied is het noodzakelijk dat ze gesnoeid moeten worden.

 

Zo kan voorkomen worden dat bomen overlast gaan geven en/of gevaar opleveren. Ook is bomen snoeien van belang om te voorkomen dat er op latere leeftijd grote snoeiwonden gemaakt moeten worden. Takken die bijvoorbeeld hinderlijk in de weg hangen of een boom die gevaarlijk dicht in de buurt van een huis staat.

 

Boomveiligheidscontrole

Het verzorgen van bomen begint bij het periodiek uitvoeren van boomcontroles. Indien gebreken worden geconstateerd, dienen maatregelen genomen te worden om de risico’s te beperken. Heb je een boom met een slechte conditie of vitaliteit? Dan is het verstandig om de boom te laten onderzoeken. Aan de hand van deze boominspectie wordt bepaald of het veilig en verantwoord is om de boom te laten staan, of dat het beter is dat de boom gekapt wordt.

 

Bomen planten en passend advies

Naast het snoeien en rooien van bomen, kunnen wij u ook ondersteuning bieden bij de keuze, aanschaf en het planten van bomen. Dit begint bij de juiste keuze in boomfamilie, soort en uitvoering op de juiste plaats. Bij het planten van bomen is specifieke aandacht vereist. Simpelweg een gat graven is niet afdoende. Een passende leef-/ groeiomgeving bij de bomen is van levensbelang: vocht, zuurstof, bodemleven, en de juiste voedingsstoffen dienen te zijn (of worden) afgestemd op de bomen.

 

Bomen laten verwijderen

Boomverzorging in Roden? Wij zijn als allround boomverzorgingsbedrijf werkzaam in heel Nederland.

Soms is het onoverkomelijk en moet je een boom laten verwijderen. Dit is vaak de enige optie als een boom niet meer te redden of er echt onveilige situaties door ontstaan. Bomen laten verwijderen doen wij ook op moeilijk begaanbare plekken.

Jouw ervaren boomverzorgingsbedrijf in Roden

Op zoek naar boomverzorging in Roden? Voor het vakkundig, veilig en snel bomen snoeien in Roden ben je op de juiste plek. Wij werken met ervaren boomverzorgers. We benutten onze eigen uitrusting en machines, wat ons onafhankelijk maakt van externe leveranciers en bijdraagt aan een efficiëntere aanpak en lagere kosten voor jou. Ons werkgebied ligt niet alleen in Roden, zo kun je ons ook inschakelen als:

Als je ons inschakelt voor boomverzorging in Roden, zetten we ons volledig in om het optimale uit jouw bomen te halen. We handhaven hun gezondheid en zorgen dat ze geen hinder of gevaar vormen. Zo kun je genieten van een prachtige, gezonde boom die langer meegaat.