Boomverzorging in Smilde

Die nieuwe zonnepanelen verdienen zichzelf al terug. Wat jammer dat die grote spar nog zoveel zon tegenhoudt. Gelukkig kunnen wij hiermee helpen. Het team van CB Boomverzorging en Groenprojecten is dé specialist voor boomverzorging in Smilde

  • European Tree Worker (ETW) gecertificeerd bedrijf
  • Dé vakspecialist voor verantwoord werken
  • Geen rommel, maar een verzorgd eindresultaat

Waarom een boomverzorger inhuren?

Professionele boomverzorging in Smilde vraagt om een complete aanpak

Bomen zijn over het algemeen zelfonderhoudend. Toch is er in veel situaties een menselijke hand nodig. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van een lange en zware overhangende tak bij het dak van je huis. Of het opruimen van stormschade, zoals Omgewaaide bomen verwijderen. Dit zijn situaties waarbij er een direct risico kleeft aan de situatie. In deze gevallen kan er schade aan daken, auto’s of mensen ontstaan indien er niet op tijd wordt ingegrepen.

 

Daarnaast is boomverzorging nooit zonder risico’s. Zeker bij grote bomen of bomen die oud en ziek zijn is het beter om ons te bellen. Wij hebben de juiste kennis en ervaring om op een verantwoorde manier elk project tot een goed eind te brengen. Daarnaast beschikken we bij CB Boomverzorging en Groenprojecten over een gemotiveerd team en een compleet machinepark. Hiermee klaren we elke boomverzorgingsklus, dus ook in Smilde.

 

Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan of neem even contact met ons op.

 

Dé boomverzorger in Smilde en omgeving

Laten we onszelf kort even voorstellen. Wij zijn CB Boomverzorging en Groenprojecten. Vanuit onze standplaats in het mooie Drentse Elp. Al vele jaren verrichten wij boomverzorging in Noord en Noord-Oost Nederland. Naast boomverzorging in Smilde kun je ons ook inhuren voor boomverzorging in:

Verantwoord werken met ETW

Vers gezaagde boomstammen geladen op aanhanger en klaar voor transport

Zoals gezegd is boomverzorging een beroep dat nooit zonder risico komt. We werken natuurlijk op grote hoogtes en met vlijmscherpe kettingzagen. Veilig en verantwoord werken is dan ook onze grootste prioriteit. Dit geldt niet alleen voor onze eigen veiligheid, maar voor de veiligheid van iedereen betrokken. Alleen zo brengen we elke uitdaging tot een goed eind.

Onze professionele werkwijze wordt onderstreept door ons European Tree Worker certificaat (ETW-certificaat). Deze geldt binnen heel Europa als de hoogste standaard voor professionele boomverzorgers. Alleen na het succesvol afronden van een intensieve opleiding inclusief examinering wordt het certificaat overhandigd. Daarnaast moet het certificaat elke 3 jaar vernieuwd worden. Hierbij wordt onze kennis opnieuw getoetst om te zorgen dat deze nog steeds voldoet aan de laatste regels.

 

Onze verschillende boomverrzorgingsdiensten in Smilde

Wil je een complete boom laten weghalen? Of ben je juist op zoek naar een specialist die de boom uitdunt en opfrist? Wat je vraag ook is, bij ons ben je altijd aan het juiste adres. Bij CB Boomverzorging en Groenprojecten zijn we gespecialiseerd in alle verschillende onderdelen van boomverzorging. Laten we wat meer vertellen over alles wat we voor je kunnen betekenen.

 

Complete bomen verwijderen

Het verwijderen van hele bomen vraagt om een doordachte aanpak. Afhankelijk van verschillende factoren, zoals het formaat en de staat van de boom, de directe omgeving en jouw persoonlijke wensen, kunnen we een boom op verschillende manieren verwijderen.

  • Bomen kappen: Is er voldoende ruimte rondom de boom, zodat deze in één keer kan vallen? Dan is het kappen van de boom de snelste en meest effectieve techniek. Op gecontroleerde wijze laten we de boom exact neerkomen. Daarna is het een kwestie van ontmantelen en opruimen. Het enige wat nog overblijft is de stobbe van de boom. Ook deze kunnen we voor je verwijderen met stobbenfrezen.
  • Bomen vellen: Wanneer er geen ruimte is om de boom te kappen dan gaan we over op vellen. Bij een boom vellen wordt de boom tak voor tak op zeer nauwkeurige en gecontroleerde wijze afgebroken. Hiervoor kunnen we klimtechnieken of een hoogwerker inzetten. Dit verschilt per situatie.
  • Bomen rooien: Wanneer de omgeving en het budget het toelaat is bomen rooien ook een optie. Hierbij wordt de gehele boom, inclusief wortels, in één keer verwijderd door een bomenrooier. Hiervoor bespreken we graag eerst de mogelijkheden.

Bomen snoeien

We onderscheiden drie verschillende vormen snoeiwerk:

  • Snoeien voor onderhoud: Dit type snoeiwerk richt zich op het opfrissen van de boom. Het omvat het verwijderen van dood hout en het verlichten van de kruin door het snoeien van onnodige takken. Door deze snoeimethode regelmatig en vakkundig toe te passen, kan de levensverwachting van de boom worden verbeterd.
  • Snoeien voor de vorm: Bij een te dichte of te grote kruin, die de vorm van de boom en de omgeving negatief beïnvloedt, vooral in een kleine tuin waar de boom dominant kan overkomen, biedt vormsnoei een uitkomst. Deze techniek helpt de boom in een mooie vorm te herstellen.
  • Veiligheidssnoei: Het laten zitten van dood hout, ingescheurde of verrotte takken brengt gevaren met zich mee. Het is raadzaam om bij dergelijke waarnemingen snel te handelen en contact met ons op te nemen. Een zorgvuldige snoeibeurt kan het gevaar voor schade aanzienlijk verminderen.

Traditioneel knotten

Professionele boomverzorger past klimtechnieken toe om een boom op grote hoogte grondig te inspecteren

Het knotten van knotbomen staat bekend als een klassieke snoeitechniek. Deze methode is specifiek bedoeld voor soorten als wilgen, essen en populieren, bekend als knotbomen. Historisch gezien werd knotten uitgevoerd om een doorlopende aanvoer van brandhout te garanderen. Vandaag de dag wordt het echter voornamelijk gedaan om de vorm van de boom in stand te houden.

Tijdens het knotten worden alle takken rigoureus teruggesnoeid tot aan de stam, waarna er nieuwe scheuten uit voortkomen. Om de drie jaar dient dit snoeiproces herhaald te worden, om te voorkomen dat de takken overmatig zwaar worden voor de stam. Dit kan risico's op schade aan zowel de boom als zijn omgeving vergroten. Ook voor het deskundig knotten van knotbomen in Smilde kun je op onze expertise rekenen.

 

Grondige inspectie en advies

Onlangs eens goed naar de bomen in de tuin gekeken? Misschien vielen toen wat rare gekleurde vlekken of dood hout op. We begrijpen dat dit vragen bij je oproept. Wij hebben de antwoorden op al je vragen. Ook voor inspectie en advies ben je bij ons aan het juiste adres. We controleren elke boom grondig en brengen vervolgens een plan van aanpak uit. Door op tijd te handelen kunnen veel ziektes en andere belastende factoren op tijd worden hersteld.

 

Aanplanten jonge bomen

Als boomverzorgingsbedrijf zijn we er van begin tot eind, dus ook bij het aanplanten van nieuwe, jonge bomen. Heb je recent een paar leuke fruitboompjes opgehaald bij de kwekerij. Dan wil je wel dat deze een goede start krijgen. Wij hebben de kennis en het materiaal om iedere boom op de juiste plek en op de correcte manier te planten. Hierbij laten we de kettingzaag voor de verandering in de bedrijfswagen liggen.

 

Wij staan voor je klaar!

Heb jij een mooie uitdaging voor onze boomverzorgers? Dan komen we graag met je in contact. Voor alle boomverzorging in Smilde en omgeving zijn wij je boomspecialist. Neem contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.